24smolian.com/Общество

35 000 лева ще трябва да плати застрахователна компания на родопчанин, чиято баба е загинала след пътен инцидент.

Това реши състав на Апелативния съд в Пловдив, който потвърди решението по казуса на окръжните магистрати в Смолян.

Произшествието е станало на 6 декември 2018 година в областния град. Възрастната жена е била блъсната от автомобил. Няколко дни по-късно тя умира.

„Роден в дома на баба си, отгледан от нея. Тя го водела на детска градина, била неотлъчно до него, докато ходел на училище. Той се хранел и спял при нея, защото родителите му работели много интензивно и пътували много. Той споделял всичко с баба си, тя винаги го защитавала и подкрепяла, намирала решение на проблемите му. Емоционалната им привързаност се развила в годините, като той не можел да си представи нито един празник без нея, ценял нейните думи и подаръци, пътували заедно. По-късно той водел баба си на различни места, опитвал се да й достави радост и разнообразие в ежедневието. Дори след като заминал зад граница, не преставал да поддържа връзка с нея…“.

Това бяха част от мотивите, след които магистратите в Пловдив потвърдиха обжалваното от застрахователната компания решение, с което дружеството бе осъдено да плати обезщетение.

 

Share To:

24rodopiavtor

Post A Comment:

0 comments so far,add yours

Съдържанието на 24smolian.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24smolian.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24smolian.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24smolian.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24smolian.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24smolian.comне носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I