Самуил Крумов/24smolian.com/Лично мнение

„За унищожителя на МОЧА“. Така пише на тортата, лакомо изядена на „коледното парти“  на ДБ-ейците в столицата. Украсена с главите на детето и войника от Паметника на Съветската армия. Вандалско нарязване, определено като демонтаж. Радост огромна, та чак и изядена под формата на сладкиш…

 

***

На снимката. Кърджали, 17 юли 1945 година. Командирът на Десета Родопска пехотна дивизия генерал-майор Иван Хубенов предвожда като на парад колоната от завърналите се фронтоваци по улиците на града. Те се връщат като победители от войната.

 

***

 

Нарязаният паметник в столицата бе определен като монумент на окупатори. И как така окупирана държава разполага с воюваща армия, която се завръща по родните места като на парад? Има ли такъв друг пример в световната история? Защото при окупация първата работа на окупаторите е да обезоръжат армията, да разпуснат полицията и по този начин да лишат окупираните от всякаква съпротива.

Вгледайте се в изпънатия генерал-майор Иван Хубенов. Да ви прилича на окупиран, или момчетата зад него, или пък посрещачите?!

 


***

Според данни на запознати, в момента в България има 8 000 чужди военни. Знаете състоянието на армията ни, придобиваща единствено все по-представителни функции.

И пак се вгледайте в този генерал-майор и момчетата зад него…

Share To:

24rodopiavtor

Post A Comment:

0 comments so far,add yours

Съдържанието на 24smolian.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24smolian.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24smolian.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24smolian.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24smolian.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24smolian.comне носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I