24smolian.com/Общество

Тони Блеър ще съветва България за борбата с корупцията, специалните служби и приложенията на изкуствения интелект в управлението на държавата.

Бившият британски премиер и неговият Институт за глобална промяна ще бъдат застъпници за българските приоритети. За това се договориха в Давос Блеър и българският министър-председател акад. Николай Денков.

Бившият британски премиер работи и активно с Украйна, като подпомага реформите в институциите на държавата.

Това посочват от правителствената информационна служба.

Като видяхме какви ги свършиха Украйна…

 

Държавните служители в Обединеното кралство, работещи за правителството, получиха насоки, според които трябва да оказват подкрепа на колегите си, които се идентифицират като транссексуални, като „мислят за лицето като за представител на пола, за който то иска да го мислят“, пише ZeroHedge.

Daily Mail съобщава, че Службата на комисаря по информацията (СКИ ), която се занимава със законите за защита на данните и неприкосновеността на личния живот, е споделила бележка със служителите, която по същество отбелязва, че  използването на предпочитани местоимения не e достатъчно, и че държавните служители трябва да мислят за трансжените като за биологични жени, включително и за менопаузата им....

 

Пенсионерите са се увеличили за пръв път от 2016 година насам. 4317,82 лв. е средната пенсия на малцината привилегировани, за които не важи таванът.

Това показва информация в онлайн статистическите справки на Националния осигурителен институт.

Според статистиката към момента има само четирима души в държавата, чиято пенсия надхвърля тавана от 3400 лв. (тук става дума за основен размер на пенсията, а не за общата сума с различните добавки). По Кодекса за социално осигуряване таванът на пенсиите не важи за президент и вицепрезидент на България, председател на Народното събрание, министър-председател или съдия в Конституционния съд.

И четирите пенсии без таван са в София - логично, като се има предвид за кого се отнасят.

 

Какво занимава нашенеца:

Жена алармирала за измама в магазин. Купила си кило замразено шкембе, пък после се оказало, че мръвката била едва 345 грама-другото бульон.

Share To:

24rodopiavtor

Post A Comment:

0 comments so far,add yours

Съдържанието на 24smolian.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24smolian.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24smolian.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24smolian.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24smolian.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24smolian.comне носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I