24smolian.com/Общество

Студ, топло и пак иде мраз. Такова е положението. Излезнаха ли януарските сметки за ток?! Те са най-тъжните за годината. Като расул след тежък махмурлук. Пращат някак си в действителността.

Но какво са някакви си сметчици на фона на глобалните неща…

„Господарите на света“ се събраха в Давос. При чичо Клаус Шваб, създател на Световния икономически форум. По същество, това си е „частно парти“, да знаете. Входната такса на калпак е 30 000 евро. Отделно, един бургер в швейцарския курорт струва около 40 евро. Мислете за останалото. А, тия там само от останалото хапват.

Нашите ротационни премиер и вице и те там. Куп снимки си направили с  този и онзи. Та, в този ред на мисли, двамата родни политици от джобовете ли си платиха участието или пак ние, „дрипльовците на Европа“, поехме масрафа с т.нар. „държавни средства“? Важно е да се знае. Защото, ето, аржентинският президент Хавиер Милеи рекъл, че сам си е покрил разноските, само и само да каже на форума на глобалистите, че са „паразити“ и „заменихте класовата борба с измислена борба между мъжете и жените; наложихте този феминизъм, който вреди на всички; измислихте борбата между човек и природата с климатичната, зелена истерия; това е провал, който води само до бедност…“.

Платил си е човекът!

Денков пък произведе новина от там. Бившият британски премиер Тони Блеър щял да ни съветва за борбата с корупцията, службите за сигурност и внедряване на изкуствен интелект в управлението на страната.

Щрааак! Дърпайте шалтера! Тогава Денков за чий х… ни е?!

 

***

Гурбетчийската драма край няма. Изкукуригал от любов застреля с четири куршума бившето си гадже, отново нашенка, в хипермаркет в Германия. След това се самоубил.

Тежко е бремето ни. Понасяме на плещите си всичко. Любов, омраза, мъка, смърт, че и един куп безполезници, които обикалят насам-натам, за да им наливат чужди акъл. Пък и плащаме за това…

 

***

 

Турция изпрати първия свой човек в Космоса… България е пращала двама. Първият е летял преди 45 години. Дей б.., този зъл Съветски съюз! Не само, че окупирал страната за десетилетия, ами и натирвал хората извън земна орбита! Пфууу!

Share To:

24rodopiavtor

Post A Comment:

0 comments so far,add yours

Съдържанието на 24smolian.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24smolian.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24smolian.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24smolian.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24smolian.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24smolian.comне носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I