Медиите отново бяха анатемосани в проповедта на Великотърновския митрополит Григорий, който отслужи в Смолян Света Литургия по повод храмовия празник  на църквата „Св. Висарион Смоленски". Владиката по почина на Пловдивския митрополит Николай не пропусна възможността да изсипе жлъч срещу журналистите. В близо половинчасовата си проповед в края на службата дядо Григорий, чието агентурно име в бившите структури на Държавна сигурност и било „Ваньо", призова хората да не се боят и отстъпват при „първата лъжа в лъжа в медиите или някакви там жълтеникави писанки от някой, който не знае къде да сложи запетайка, но изкарва си там някаква жалка надница, наричайки се дописник. Разбира се аз говоря за тези, които изкарват жалкия си хляб с хули към църквата и от там срещу народа, защото народът е 85% от БПЦ". След тирадата, дядо Григорий призова смолянските журналисти да се покаят след като са го снимали. Той определи владиката Николай като най-способния архиерей на БПЦ, който е осветил храм „Св.Висарион Смоленски" и не е оставил храмов празник без архиерейска служба.

Припомняме, че храмът беше осветен от покойния Пловдивски митрополит Арсений на 2 юли 2006 г. в съслужение с русенския митрополит Неофит, който е днешният български патриарх, и ловчанския митрополит Гавриил.

Много от хората, дошли на празника, не слушаха проповедта нито присъстваха молитвено на службата, а се бяха наредили пред храма и с нетърпение чакаха да  започне да се раздава курбана.

Храмовият празник на църквата уважиха кметът Николай Мелемов, ктиторът на църквата Тодор Батков, общински съветници и общественици.

На снимката: Докато траеше проповедта, голяма част от миряните просто чакаха курбана отвън

24smolian.com

Share To:

24rodopi

Post A Comment:

1 comments so far,Add yours

  1. Ами всите агенти на ДС станаха набожни и много богати.С честен труд ли?Защо те първо не се покаят за греховете?

    ОтговорИзтриване

Съдържанието на 24smolian.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24smolian.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24smolian.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24smolian.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24smolian.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24smolian.comне носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I