„Златните" каратисти от Рудозем останаха без салон за тренировки броени дни преди национален турнир. За това алармира треньорът на клуба Здравко Младенов. „Тече усилена подготовка на двама състезатели за участие в турнира за деца за купа „Пазарджик-2014" на 25 октомври. Всичко вървеше по план до момента, в който ни се обадиха от ръководството на СОУ „Св.св Кирил и Методий" в Рудозем, за да ни съобщят да си търсим място за трениране, защото повече не можем да ползваме физкултурния салон. При нас тренират единствено ученици от същото училище. В момента тренираме в новата спортна зала, но не знаем до кога. Щом учениците не могат да ползват базата на училището, тя за кого е предназначена?", питат от клуба. По думите им няма нито една спортна дисциплина като извън класна форма.
Каратистите задават и няколко въпроса: Отпускат ли се на училищата средства предназначени за спорт и как се разходват; Зависи ли здравето на децата от тяхната физическа активност; Как и с какво е заместена социалната функция на спорта, щом няма спорт; Ученици играят футбол на игрището пред училището покрито със згурия, която изисква мокрене с вода преди ползване, в противен случай се вдига ужасен прахоляк и се диша от децата.
„Тези и други въпроси бяха обсъждани от родители на деца учащи в същото училище и бе взето решение да излезем с декларация до медиите и с запитване до РИО-Смолян и други институции. Тези проблеми неминуемо се отразяват на подготовката и представянето ни на състезанието. За пореден път се убеждаваме, че има хора, които са на определени високи постове само, за да пречат да се случва нещо добро", категорични са от клуба, донесъл десетки отличия със своите състезатели.
24smolian.com
Share To:

24rodopi

Post A Comment:

1 comments so far,Add yours

  1. Атанас Ташев-Варна22 октомври 2014 г. в 23:52

    Згурията,изобщо не е проблем на каратистите. Има проблем с физкултурния салон и по- точно с бездушието на някой от администрацията,който си няма понятие от спорт! Нима в спортния календар на Рудозем са залегнали стотици мероприятия от регионален и национален мащаб,та този салон да не може да приюти собствените си ученици? Много жалко е,че училището ,чийто възпитаници са цели две олимпийски шампионки,Сийка Келбечева и Венета Караманджукова,да бъде мащеха за бъдещите шампиони! Това,преди 30-40 години не можеше да се случи!

    ОтговорИзтриване

Съдържанието на 24smolian.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24smolian.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24smolian.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24smolian.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24smolian.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24smolian.comне носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I