Британска двойка е разследвана от властите за продажба на уж лековити вещества, съдържащи индустриална белина. Купували ги доброволци, лекуващи се от последен стадий на рак, аутизъм, артрит, кожни заболявания и какво ли още не. Офицери от търговските служби и полицаи посетиха имението за 3 милиона паунда на Аманда и Дъг Джуъл в Съри. Те прекъснаха сбирка на членовете на Църквата на Генезиса II, пише агенция Блиц.
Както вече 24smolian.com писа, семейство Джуъл, което живее между Англия и Смолян, разпраща лекарството от хотела си в България. Хотелът им "Pearl Lodge" се намира недалеч от Пампорово. Той вече се прочу и у нас с клиниката за болни от рак. Аманда побърза да напише, че е спряла рекламата на илачите в сайта на хотела. Но Марк Гленън, обявен за архиепископ на Църквата на Генезиса II, е разпространил видео от дома на двойката, в което описва "MMS лекарството" (б.р. добил напоследък популярност минерал, който уж прави чудеса) като истинско избавление, пише „Стандарт".
 Дъг пусна във Фейсбук прочувствено обръщение, в което отрече лекарството да е вредно. И настоя, че никой няма право да се бърка в делата на църквата му. "Създателят ни е дал чудото на здравето и живота, а здравето е в нашия храм - тялото", написа мистър Джуъл.
Говорител на полицията заяви, че няма данни илачът да е продаван на последните сбирки на църквата. Той обаче е сериозно притеснен, че преди са го купували доста хора, отчаяни от нелечими болести.
Ще припомним, че и вестник „Сънди експрес" разкри, че англичанка предлага чрез мнима клиника в Родопите лек, който може да причини смърт. Аманда Мери Джуъл е активистка на базираната в Мексико „Църква на Битието II", която рекламира по цял свят своя „чудодеен минерален разтвор" (MMS).
Според експерти течността, която се продава и за клизма, съдържа същите химикали като индустриалната белина.
Преди десетина дни служители от британската агенция по търговските стандарти пресрещнали 15 души, които се събрали на гарата във Фарнъм, графство Съри, очаквайки да ги откарат с коли на семинар в къщата на Аванда Мери Джуъл.
Служителите ги предупредили за опасността от продуктите, рекламирани на сайта, в който тя се появява в облекло, наподобяващо медицинска униформа. По-късно служителите отишли в къщата, разположена на „улицата на милионерите" във Фарнъм.
Те предупредили домакинята относно търговските разпоредби и закона за рака, който забранява рекламата на каквото и да било лечение на тази болест. Тя обаче заявила, че в дома й не се предлагат никакви подукти.
По-късно Аманда Мери Джуъл признала пред „Сънди експрес", че продава ММS, но само в България. На сайта обаче като телефон за поръчки е даден нейният домашен номер в Съри.
„Лечебната клиника в България, където Джуъл работи, е в четиризвезден спа хотел в Смолянско. На сайта му пише: „Модерните лечения като химеотерапия имат реалистично само три процента шанс за успех".
Както вече 24smolian писа, двама британци починаха в рамките на дни миналия юни в Смолянско. 62-годишният Стивън Едуард Калиган бе намерен мъртъв в хотел в смолянското село Стойките. Мъжът бил дошъл на почивка със свой приятел, също от Острова, в близкото до Пампорово село, където доста англичани са купили апартаменти. Той страдал от рак на костите, като това е и предполагаемата причина за смъртта му. Бил видян за последно от местни жители, да се разхожда с група британци в селото. Трупът на Стивън е намерен в стаята от приятеля му, който е подал сигнал на тел. 112. Дни преди този случай, смъртта си намери и 59-годишният Тимоти Джеймс Рупел. Мъжът дошъл със съпругата си и отседнал в хотел "Пърп лодж" в смолянския квартал "Езерово", където също англичани са си закупили апартаменти. Починалият англичанин е страдал от онкологично заболяване на белия дроб. Това беше обявено и като версия за смъртта му след аутопсията.
Запознати още тогава коментираха, че англичаните идват, за да се лекуват от ракови заболявания с препарат на хлорна основа, който повишава имунната система и преборва болестта, дори в напреднал стадий. За дейността липсва лиценз, а собственици на хотела са англичани, категорични са местните. Хора, които живеят в кв."Езерево" разказаха, че хотелът работи през зимата, а през лятото официално е затворен. Освен англичани, да се лекуват идвали и канадци. Местните посочиха, че са виждали и хора на инвалидни колички. Но е трудно да се каже дали са почивали или са се лекували. Носели бутилки с жълтеникава течност, която пиели през определено време.
24smolian.com
Share To:

24rodopi

Post A Comment:

1 comments so far,Add yours

Съдържанието на 24smolian.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24smolian.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24smolian.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24smolian.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24smolian.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24smolian.comне носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I