150 чевермета бяха погълнати със 100 000 бири

„Роженският събор беше най-голямото събитие на открито в страната от години насам", заяви основният организатор на събитието Симеон Караколев, председател на Сдружение „Рожен–наследство в бъдещето". Той предостави и интересни данни след приключилия събор. Посетителите са над 350 хиляди през трите дни, извозен е над 40 тона боклук от поляните и те вече са изчистени. Застроената площ е била в размер на 4 500 кв. м, шатрите са били 83. Изяли са се 140 000 кебапчета и кюфтета и 150 чевермета, 44 хиляди хлебчета, изпили са се и 100 000 бири. Продадените български трикольори са 220, 10 хиляди автомобила са поели паркингите. 100 български и чуждестранни медии са отразявали събитието. Разходите, които е направило сдружението са близо 400 хил.лв. „Не сме спечелили нито стотинка", обяви Караколев. Според него събитието е устойчиво и амбицията му е Рожен да го има и занапред и още следващата година. „За мен беше удоволствие да работя с кмета на Смолян Николай Мелемов и екипа му", коментира още Караколев.
Като слабост той отчете, че не му е стигнало времето и възможностите да оправи пътя до Левочево. „Направих обходния път, който излиза на бензиностанцията на „Петрол", като до последния ден пътят е застилан. Ако се отвори отсечката, ще се направи един байпас, който ще облекчи доста трафика. Трябва да се отчете и фактът, че тук пътищата не са пригодени за такъв огромен поток. Но винаги при такова огромно по мащаб събитие има и допуснати слабости. Ще ги анализираме и догодина няма да ги допуснем", каза Караколев.
 „Удовлетворен съм от провеждането на събора, смятам че трябва да го има и марката „Рожен" трябва да се поддържа", обобщи и кметът Николай Мелемов. „Лично аз съм удовлетворен от събора и смятам, че наистина стана национално събитие, сигурно има и пропуски, които ще ги отчитаме оттук-нататък, но лично моето мнение е, че този събор трябва да бъде ежегоден, защото единственият показател дали е успешен, е интересът на гражданите. Имаше огромен интерес и съм сигурен, че и догодина ако го има този събор, интересът няма да е по-малък, дори напротив, ще е по-голям", посочи градоначалникът. По неговите думи с провеждането на този събор е постигната и целта на община Смолян – да се популяризират фолклорът и туризма в Родопите. Имало е интерес към „Момчилова крепост",  „Каньонът на водопадите", крепостите „Калето" край Кошница и Смолян, Смолянски езера.
24smolian.com 

Share To:

24rodopi

Post A Comment:

4 comments so far,Add yours

  1. Хахаха, лъжци. Та кой работи без печалба ?

    ОтговорИзтриване
  2. Ядене, пиене и серане на воля под звуците на песните на Фейме Балканска, ?

    ОтговорИзтриване
  3. „Не сме спечелили нито стотинка".... ей че задуха роженски ураганен вятър..ха..ха ..Дали си вярва..ха..ха

    ОтговорИзтриване
  4. Нещо не им се връзва сметката и за кебапчетата и кюфтетата. АКО са продадени 40 000 то тогава хората са останали гладни. А пък в предишна статия писахте , че 30 тона кайма е продадена на събора.....

    ОтговорИзтриване

Съдържанието на 24smolian.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24smolian.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24smolian.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24smolian.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24smolian.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24smolian.comне носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I