Глоби от по 200 лева за четиримата Хаджиюсеин в Златоград

Глоби от по 200 лева отнесоха четирима от членовете на скандалната фамилия Хаджиюсен от кирковското село Каялоба. Причина отново бе хулиганско поведение. Двамата братя Лютви и Раим, заедно със синовете си Ерай и Сезер показали невербално, че ще „режат глави и уши". Заплахите с жестове били отправени към компанията на „стари техни врагове", с която се засекли в дискотека в Златоград.
Четиримата Хаджиюсеин влезли в заведението и малко след като се настанили… трябвало охраната да се намеси. Фамилията влязла в пререкание с другата компания заради стари вражди, а с жестове за рязане на глави и размахване на средни пръсти, семейството било принудено да напусне нощното заведение. Два дни по-късно на четиримата били съставени предупредителни протоколи. Районните магистрати в Златоград потвърдиха наложените им глоби по указа за борба с дребното хулиганство. Четиримата обаче обжалваха решението пред Окръжния съд в Смолян.
Припомняме, че скандалната фамилия от Кирковско, нашумя преди две години, когато стотици златоградчани се вдигнаха на протест срещу семейството. До недоволството в родопския град се стигна, след като Раим, Лютви и Сезер Хаджиюсеин пребиха брутално крупие в местно казино. Тогава по случая бе образувано досъдебно производство, а в общественото пространство силно се заговори за „чадър" над семейството. Поводът за побоя пък било отмъщение затова, че крупието Виктор Баткаджов се намесил да ги разтървава с негов братовчед в дискотека предната вечер. През юни м.г. тримата Хаджиюсеин подписаха споразумение с прокуратурата и получиха по една година условно, а тогавашният тийнейджър Сезер-6 месеца.
Месец по-късно, през юли миналата година, пък Ерай Хаджиюсеин уби при катастрофа 55-годишния геодезист Емил Ехленов. Инцидентът стана минути след полунощ на 25 юли на пътя Бенковски-Златоград. Тогава мощното „БМВ" на 29-годишния бизнесмен смля лекият автомобил на Ехленов. Хаджиюсеин напуснал мястото на произшествието без да уведоми контролните органи или да окаже помощ на тежко ранения геодезист. По-късно експертизата доказа, че Ехленов е можел да оцелее ако на място веднага е бил пратен медицински екип. Алкохолната проба на Ерай часове след инцидента показала 1,77 промила. Вина за катастрофата пое братовчед му Сезер. Истината обче се установи в хода на разследването. Зад гърба си Ерай Хаджиюсеин има 6 условни присъди. След убийството на пътя обаче, той може да влезе зад решетките за 10 години, коментираха за 24rodopi юристи, запознати със случая. Към момента делото е на ниво Върховен съд, като се чака тепърва магистратите да се произнесат.
24smolian.com
Share To:

24rodopi

Post A Comment:

0 comments so far,add yours

Съдържанието на 24smolian.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24smolian.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24smolian.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24smolian.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24smolian.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24smolian.comне носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I