С водосвет и курбан за безпроблемно изграждане стартираха дейностите по рехабилитацията на пътната отсечка Смилян-Рудозем – част от ЛОТ 27 на републиканската пътна мрежа. Събитието беше организирано от фирмата- изпълнител ДЗЗД „АПП ЛОТ 27" (консорциум между строителните фирми „Агромах" ЕООД и „Пътища Пловдив" АД  ).  На него присъстваха областният управител Недялко Славов, заместник-областният Андриян Петров, изпълнителният директор на „Пътища Пловдив" АД Маргарита Попиванова , представители на фирмата-изпълнител и работници.
 „Не искаме да правим първи копки и помпозни церемонии, а да пристъпим към същинската работа, а и не искам хората да мислят, че всичко се прави предизборно", заяви областният управител.
За региона  пътят Смилян-Рудозем е от съществено значение, но хората бяха  изгубили надежда, че ще го видят завършен. Първите дейности по отсечката са стартирали преди повече от четвърт век. Няколко пъти бяха правени първи копки, стартиране и замразяване на обекта. След 3 годишно прекъсване, в началото на 2015 година Агенция пътна инфраструктура (АПИ) извърши втора процедура по възлагане на ЛОТ 27.
Областният управител Недялко Славов проведе и работна среща със строителните фирми „Пътища Пловдив" АД, „Агромах" ЕООД, надзорната фирма „Трансконсулт БГ" ООД, директорите на ОД на МВР, КАТ, ОПУ, РИОСВ, „ВиК-Смолян" ЕООД и представители на областна и общинска администрация Смолян. Целта беше да се обсъдят въпросите във връзка със строителството и ремонтните дейности по участъците и необходимостта от съдействие, тъй като това е от взаимен интерес, а и срокове са твърде кратките.
24smolian.com
Share To:

24rodopi

Post A Comment:

3 comments so far,Add yours

  1. Първите дейности по отсечката са стартирали преди повече от четвърт век......и ОЩЕ ВЕК ПРЕДИ ИЗБОРИ...

    ОтговорИзтриване
  2. Ма кога ще го завършат? Зимата ли ще работят?То тия всички,които са били на тва тържество да беха хванали по една лопата,не само да позират!

    ОтговорИзтриване
  3. 21 август 2015 г., 16:39,то пак нема да има преплатане каквисо надници взимат..ха..ха

    ОтговорИзтриване

Съдържанието на 24smolian.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24smolian.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24smolian.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24smolian.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24smolian.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24smolian.comне носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I