Наплив от туристи след успешната реклама на Смолян

Около 12 млн.лв. се очаква да достигнат приходите от туризъм в Смолян и Пампорово по време на зимната ваканция на училищата в Турция. Това прогнозират хотелиери и туроператори за първата десетдневка на февруари. Местата за настаняване в региона вече се запълват от гости от южната ни съседка, където по традиция зимната ваканция стартира в края на януари.
„Преобладават семейства, които поради близостта на Родопите, са избрали да прекарат почивните за децата дни по белите писти на Пампорово. Туристите избират не само хотели, но и къщи за настаняване из целия регион. Приходите разбира се, няма да се формират единствено от нощувките, но и от посещения на ресторанти и магазини", коментираха туроператори. Според тях е имало положителен ефект от участието на Община Смолян в туристическите изложения в южната ни съседка.
Припомняме, че м.г. кметът на Смолян Николай Мелемов, заедно с тогавашния си колега в Чепеларе-Тодор Бозуков, взе участие в 19-ото туристическо изложение "East Mediterranean International Travel & Tourism Exhibition 2015" (EMITT) в Истанбул. Двамата бяха част от официалната делегация, водена от министъра на туризма Николина Ангелкова. Страната ни участва в EMITT-2015 с информационен щанд от 99 кв. м, чийто основен организатор бе Министерството на туризма. Представиха се 24 български туристически фирми, общински администрации и туристически сдружения.
В рамките на форума бе направена и презентация за потенциала на България като целогодишна туристическа дестинация под надслов "A Discovery to Share". Със специален щанд се представи и „Пампорово" АД. Кметът на Истанбул Кадир Топбаш не скри по време на изложението интереса си към родопския щанд, информирайки се за атракциите, които предлага зимният ни курорт. В рамките на срещите тогава бе обсъден и засиленият интерес към България като туристическа дестинация.
Припомняме, че именно Мелемов повдигна за обсъждане въвеждането на облекчен визов режим за турските туристи, с който да се увеличи туристопотокът от южната ни съседка в посоча Смолян, Пампорово и Чепеларе.
Днес предстои кметът на Смолян да се завърне от Скопие, където бе част от българската делегация отново на туристически форум. Мелемов бе един от двамата български кмета, които получиха покана за участие от министъра на туризма Николина Ангелкова.
24smolian.com

Share To:

24rodopi

Post A Comment:

0 comments so far,add yours

Съдържанието на 24smolian.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24smolian.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24smolian.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24smolian.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24smolian.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24smolian.comне носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I