Самуил Крумов/24smolian.com/Коментари/Политика

В началото на 90-те години чичо Георги бе все още млад пенсионер. Цял живот е работил в МВР. Културен, възпитан, любезен. Стягаше си къщата на село. Трудеше се от зори до здрач в градината.

„Никога не съм виждал такова нещо-колорадски бръмбари унищожават листата на картофите. Преди нямаше такава напаст. Доставена е от Америка…“, казваше ни чичо Георги. Думите му звучаха конспиративно, не че като деца разбирахме значението на думата.

30 години по-късно.

„Уважаеми колеги,

За зам.-министър на образованието е назначен  отново човек от „Америка за България“. Текст „Нека благодарим по-често“ и логото на американската фондация „Америка за България“ са поставени на една от снимките в профила в социалната мрежа Фейсбук на новия зам.-министър на образованието.

За огромно съжаление българското образование, което е унищожавано бавно и методично в последните години и вследствие на това води до функционалната неграмотност и липсата на социални умения в подрастващите, очевидно сега получава и  зам.-министър, пряко обвързан с чуждата фондация „Америка за България“, казват в прессъобщение от една партия.

И част от поредния брилянтен анализ на големия Кеворк Кеворкян:

„Ще станем нещо по-различно от това, в което сме се превърнали, когато политиканите ни и обикновеният слугинаж спрат да прислужват толкова недодялано на чуждия интерес. Могъщата целуваческа практика на нашите днешни политикани е предвидена още от Алеко.  Заканата на Бай Ганьо, че не може да бъде надвит в „целуването“, звучи съвсем свежо и днес. Новите ни властници са готови да целуват още  по-разпалено и изобретателно, и то навсякъде – и там, където Ганьо дори не би си помислил…“

Днес чичо Гошо е просто един пенсионер. Над 90 години. Едва се движи, оклюмал, тъжен. Картофите отдавна е зарязал. Няма сили. Няма сили и да си купи. „Колорадските бръмбари взеха властта в страната и съсипват всичко“, споделя тъжен…

 

Share To:

24rodopiavtor

Post A Comment:

0 comments so far,add yours

Съдържанието на 24smolian.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24smolian.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24smolian.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24smolian.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24smolian.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24smolian.comне носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I