„Лечение“ от ходжи, баячи и гледачи

Жельо МИХОВ/24smolian.com/Общество

 

Нощта пръска своя мрак колкото си ще. Пратила на помощ облаци, затулящи луната.

Мъж се препъва в тъмнината. Разчита на светлина от фенерчето на запалка. Носи удушена кокошка в другата ръка. Крачи неумело из гробище. Нож, затъкнат в колана. Мисъл-да отреже главата на пернатото над пресен гроб. Да източи кръвта и да се радва на щастлив живот и… повече килограми.

Будалъкът из Родопите. Магии и интернет. Окултни и мрежови похвати в съзнанието на окаяници.

„Добре дошли“ в планината на традициите.

 

Заколи черната кокошка!

 

Млад мъж от Родопите. Нещо заслабнал, та си помислил, че му е направена магия. Свързал се по обява с някаква турбо експертка. Ходжа, гледачка, баячка и прочие във визитната й картичка. 

И жената му пратила рецепта, срещу няколко хилядарки, разбира се. Трябвало да заколи по пълнолуние черна кокошка на пресен гроб и после да чака страхотен резултат. И чакал, чакал, та вспоследствие подал сигнал за измама.

След дълги дела врачката била оправдана. Мотивите, на простонароден език-„имал си бол пари, дал си, простотията не е подсъдна“.

Историята на човек от Родопите.

Планината, в която е най-плодородната почва за магии и доста още глупости.

Глупостта е просто тор за производство на пари.

 

Ходжата Елена, която за 6 дни прави 16 бона

 

Знаете ли колко трябва да работи една шивачка от планината, за да извади чисто 16 000 лева?

Предполагам всеки е наясно.

Да, ама ходжа Йълдъз ги вади точно за 6 дни. Докато лекува по телефона. Всъщност, лечение няма, има разваляне на тежки магии.

Пуска обява, следва обработка по телефона и…

Жена от родопско село е отчаяна. Мъжът й е тежко болен. Намира обявата на Йълдъз, с рождено име Елена. Ходжа Йълдъз приела да помогне, като обяснила, че трябва да развали черната магия, която била много силна и пречела на мъжа да оздравее. На четири пъти измамницата поискала различни суми пари, които й били изпратени с пощенски превод до посочен адрес. По-голяма част от парите съпругата на болния взела като заем от своя близка, която пък изтеглила кредит. През цялото време Ходжа Йълдъз твърдяла, че мъжът ще се оправи и да не го връщат отново в болницата. Състоянието му не само не се подобрявало, но постъпил отново в лечебно заведение, където починал. След смъртта на мъжа жената се обадила на гадателката да си иска парите, но тя спряла да й вдига телефона.

15 860 лева са отишли в джоба на развалящата магии. И правосъдието не може я стигне.

Пък, ако ще и доживотна присъда да й даде. Защото ходжата е изчезнала. Вероятно някъде зад граница.

 

Да дадеш стотици левове за „любовни успехи“

 

Звучи като да отидеш при жрица на любовта. Само, че не е точно така. А за да имаш „амулет“ за привличане на жени.

Мъж изгоря с 2010 лева, след като дал сумата на няколко вноски на врачка, която да го „въведе в окултните ритуали“. Дамата с псевдоним „маг Елмаз“ трябвало да помогне на човека с дейността си, която да му осигури любовни успехи и сключване на брак.

И мъжът пращал ли, пращал пари. Докато не се усетил, че всичко е измама.

Съдът призна за виновна 45-годишната врачка за въвеждане в заблуждение.

Жената е възстановила на пострадалия изцяло взетата от него парична сума, признала се е за виновна и е осъдена на 10 месеца „Пробация“.

 


„Ходжа по договаряне“

 

Обява с подобно заглавие циркулира из различни специализирани сайтове.

Нарекла се е Ипег. „Разваля магии и проклятия. Прави намеса за любов. Изготвя амулети за любов, за пари, бизнес и благополучие. Обръща внимание на всеки клиент с любов. Обича да помага. От нея са останали дузина доволни. Дава точни резултати, гледа в бъдещето, разкрива тайни от миналото.

Помага при стрес, безсъзнание, депресия. Помага при алкохолизъм и наркозависимост. Помага при безплодие само с лечебни билки.

Открива и неутрализира негативни влияния. Помага за събиране на двойки.

Работи от разстояние и на лични срещи“.

Това е обявата на Ипег.

И на подобни глупости се връзват стотици нашенци. Будалък от висша класа.

 

Той брои…

 

Той брои пари. Вади огромна пачка от джоба си. Раздава щедро бакшиши по заведения. Не са му чужди и игралните зали. Комарът е в кръвта му….

В същото време „лекува“ хора от хазартна зависимост.

И той е някакъв ходжа. Менте, разбира се.

Разчита на това:

„Здравейте, аз съм Ахмед от София. С жена ми бяхме разделени, но видях обявата на ходжата и реших да се обърна към нея за помощ. Обадих й се и тя наистина се доказа само за 24 часа. Мечтата ми се сбъдна, не съм го очаквал за толкова кратко време, че ще получа резултата, тя наистина върши чудеса!

Останах доволен от нея, препоръчвам ви да я потърсете, с моята жена вече сме заедно от 17 години до ден днешен. Аз съм с нея, благодарение на ходжата…!“.

Подобни хвалебствени тъпизми ще прочетете под всяка обява за разни псевдо духовници, които развалят магии, „лекуват“ от алкохолизъм, хазарт, възпламеняват любов, развеждат двойки.

„Бях изгубил надеждата за живот, но вие ми върнахте живота, щастието, много ви благодаря, наистина давате резултат до броени дни“, се чете още под техните обяви.

Чутовни измамници, които после се забавляват с парите на отчаяните будали.

В момента, в който им речете истината в очите, откажете услугите им, започват да кълнат и заплашват.

 

„Имат пари“

 

„Аз вземам в Смолянско по 80 лева на гледане. Ама в Кърджали искам 100 кинта. Тук турчолята имат пари. Ще дават. Аз съм лечител. Най-младият. Идвам за малко, после отивам в друга част на страната. Там пък цените са други. Зависи от хората. Помогнал съм на стотици, хиляди. Ей, най, виж какво пише за мен“, уговаря един разваляч на магии. И той някакъв ходжа. Показва платени от него материали. Говори меко, с тънък гласец. Сякаш някой го е стиснал за мъду…

Мислите му само в парата.

Нищо друго не го вълнува.

Плаща хотели, чака там клиентите с болките си. Тръгва си с още по-голяма „бала“ банкноти. От простотията на хората.

 


Това са те.

 

Броячите на пари от вашата глупост.

Мислите ли, че клетвите на измамниците ще ви застигнат? Мислите ли, че убита черна кокошка на пресен гроб при пълнолуние ще ви помогне? Мислите ли, че като дадете хиляди левове на тия измисленяци нещо ще се промени?

Ако е „Да“, то продължавайте. Просто бъдете глупаци.

Пък те ще продължават да ви бълват това, което искате да чуете.

Share To:

24rodopiavtor

Post A Comment:

0 comments so far,add yours

Съдържанието на 24smolian.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24smolian.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24smolian.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24smolian.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24smolian.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24smolian.comне носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I