Най-лошата черта на манталитета

Жельо МИХОВ/24smolian.com/Общество

Най-лошата черта на манталитета е да се повтаря. Той е заразителен. Той е в ДНК-то. И поради тази причина се превръща във всеобща картина…

Минал на червено, карал по алеята в парка, спрял на тротоара, паркирал на място за инвалиди…

Стотици снимки на подобни деяния в социалните мрежи, ведно с възмущенията на фотографите-ловци на простотия.

Защо е все така?!

Ами това си е характерна особеност на обществото, генетични порядки, манталитет.

Как една самотна Шушана става най-слушаната песен? Мелодията е „прецапкана” отнякъде, набързо са й нагодени рими и всичко е щракане с пръсти и сълзи в очите. Защо се работи така? Защото е по-лесно.

 

Шушана никога не е била и няма да бъде сама в БГ обществото.

 

Тук тарикатлъкът е обожествяван, а рушветът е неговият пророк. „Аз ли съм най-голямата балама, че да спра на сто метра, като има място до входа на магазина?”. И ряз-ръчната се дърпа на отреденото местенце за инвалиди.

 

„Що да чакам на светофара като кьораво ченге няма,

 

гледайте балъци…”-и газ през кръстовището. Инак същите тези са готови да срежат гумите на всеки, дръзнал да спре на „тяхното място” пред панелката. То е тяхно не защото плащат, а защото от поне три години елементарните частици в интелекта им са решили така. Същите ненавиждат съседа си, който има два буркана повече от тях с туршия, реват срещу боклуците, а хвърлят фасовете от пепелника през терасата…

 

Това са вечно мрънкащите, мразещите или с други думи тарикатите.

 

Те нагаждат своите собствени рими по мелодията на общоустановените правила. И се получава нещо като хард кючек върху Втори валс на Шостакович.

Та, затова Шушана не е сама и няма да бъде.

Хайде, до следващата порция възмущение през обектива.

 

Комплексарят

 

Той е млад, надъхан, комплексар. Мечтата на живота му е била да се качи зад волана на „баварец“ N-та употреба и да покаже неумението си за мислене.

Млад мъж лети с „БМВ“ по натоварена улица в областен град. Решава да влезе в насрещното в час пик и да изпревари колона от автомобили.

Прави го, но срещу него други коли. В паниката се опитва да влезе в платното си, настъпва още повече газта и…

 


Старият германски автомобил излита от пътя,

 

преминава през дърво, което събаря, и влита в двора на къща. Само преди минути там са играли деца. Баба им ги вика в вътре, за да ядат. Иначе…

Трима ранени. Водачът с опасност за живота.

Защо? Защото е сбъднал мечтата си.

Комплекси върху четири колела.

Остават само снимките във фейсбук на ухиления умник с автомобила му.

В опита си да пре.беш другите за 60 секунди може да се пре.беш за цял живот…

Share To:

24rodopiavtor

Post A Comment:

0 comments so far,add yours

Съдържанието на 24smolian.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24smolian.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24smolian.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24smolian.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24smolian.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24smolian.comне носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I