24smolian.com/Общество

Селото с около 100 къщи, под 300 души население. Младите са на гурбет.

„63-ма души са зад граница. Работят всичко там, най-вече в строителството. Цели семейства се изнесоха. Децата говорят други езици. Идват си през лятото за малко и после пак заминават. Към Нидерландия, Белгия, Германия“, споделя местният кмет за колегите от „Родопи voice“.

Родопското село се намира до областния център. Но там младите не са почувствали развитие. Самият кмет е бил 17 години зад граница.

„Къде ли не съм ходил, работил какво ли не. Но по-хубаво от тук няма. Нашата родина, нашите села. Няма, но хората бягат, това е тъжното“, казва местният управник. Моли да не споменаваме населеното място, нито пък името му. Притеснява се.

„Синът ми е зад граница. Замина, за да работи. Тук нямаше възможност. Приятелите му тръгнаха, и той с тях. Аз гледам крави, той не ще да се занимава с обора“, пък казва друг селски кмет.


Share To:

24rodopiavtor

Post A Comment:

0 comments so far,add yours

Съдържанието на 24smolian.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24smolian.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24smolian.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24smolian.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24smolian.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24smolian.comне носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I