Догодина се очаква да стартира основният ремонт на горския път Тешел – Мугла, заради който басейн от близо 4 хил. хектара с дървесина години наред не може да се използва. Това съобщиха от Южноцентрално държавно предприятие (ЮЦДП) в Смолян. Проектирането и основният ремонт ще се възложат по рамковото споразумение, подписано между ЮЦДП и обединение „ГП“ ДЗЗД, по което се възлагат всички дейности по изграждане и основен ремонт на горските автомобилни пътища на територията на предприятието, със средства от фонд „Инвестиции в горите”.
Пътят ще е с приблизителна дължина 16 км и широчина 5 м. Ще бъдат проектирани 11 стоманобетонни нови моста на мястото на компрометираните стари такива. Пътят ще обслужва районите, попадащи на територията на три териториални поделения на ЮЦДП. Същият ще бъде основен път, по който ще се транспортира дървесина, добивана от тези райони, в които до момента поради лоша пътна мрежа не са извършвани планираните лесовъдски мероприятия, добавиха от ЮЦДП – Смолян. За имотите, общинска собственост, попадащи в трасето на пътя Мугла – Тешел, е взето решение на Общински съвет - Девин да бъдат дарени на ЮЦДП - Смолян. Със Заповед от 5 ноември. на министъра на земеделието, храните и горите е разрешено държавното предприятие да придобие от община Девин тези поземлени имоти. Предстои подписване на договор за дарение между община Девин и ЮЦДП – Смолян. След проектирането, ще станат ясни и средствата, с които ще се извърши ремонтът на въпросния горски път.
24smolian.com


Share To:

24rodopiavtor

Post A Comment:

0 comments so far,add yours

Съдържанието на 24smolian.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24smolian.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24smolian.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24smolian.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24smolian.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24smolian.comне носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I