Движението през проход „Рожен“ е забранено за МПС над 12 т., както и тегленето на ремаркета и полуремаркета. За проход „Превала“ са в сила следните ограничения: автомобилите до 12 тона се движат задължително с вериги, а движението за МПС над 12 т. и тегленето на ремаркета и полуремаркета е ограничено, посочиха от Областна администрация.
След пускане на движението през проход „Превала“, Областният управител отмени частичното бедствено положение, което беше в сила през изминалите два дни. Проходите и участъците от републиканската пътна мрежа се разчистват и обработват.
В по-ниските части от област Смолян валежите от дъжд са обилни. Язовир „Златоград” и хвостохранилището при Ерма река преливат. До достигане на нивото на преливане на яз.”Пловдивци” остават 50 см. Наблюдават се нивата на реките Арда, Върбица, Неделинска и при Мадан, които са значително повишени, като пикът на нивата им се очаква днес и утре.
В областта няма бедстващи хора и откъснати населени места, с изключение на село Мугла, където продължават дейностите по разчистване. Денят е учебен за всички общини. Без затруднения се оказва спешна медицинска помощ и се извършват планирани операции и хемодиализа.
24smolian.com


Share To:

24rodopiavtor

Post A Comment:

0 comments so far,add yours

Съдържанието на 24smolian.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24smolian.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24smolian.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24smolian.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24smolian.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24smolian.comне носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I