Девин бе домакин на първото издание на кулинарния фестивал „Родопска угодия”.
В него взеха участие местни ресторанти и гостилници, които презентираха пред гостите и жителите на Девин родопски специалитети. Във феста се включиха още певчески групи и самодейци от други краища на България, както и готвачи от страната, показвайки
предизвикателството, че и те могат да приготвят вкусна родопска храна.
Специални дегустатори и жури във вкусната изложба на родопски гозби бяха кметът Красимир Даскалов, който е и патрон на събитието, и зам.-кметът Владимир Солаков. Към тях се присъединиха и две дами, гости и участнички във фестивала, за да оценят специалитетите на местната кухня.
Организаторите раздадоха на кулинарите грамоти и подаръци като ги поздравиха за старанието и умелото им приготвяне на вкусната родопска храна.
Голяма част от туристите, които посещават Родопите и Община Девин посочват кулинарните традиции на района като основна причина за своето посещение тук, категорични са от общинската администрация.
Днес съвременната родопска кулинария е съхранила и запазила в голяма част основите на автентичните родопски ястия и всеки, който обича кулинарните пътешествия трябва да опита пататник, клин, трахана, марудници, на „фили пата”, качамак, мамулки, боб с пастърма, препиталници, тенурки, тикълници, и не на последно място агнешкото родопско чеверме, както и още безброй много родопски изкушения.
Ако се впуснете в кулинарното пътешествие, наречено родопска традиционна кухня освен, че ще опитате невероятни вкусове, то със сигурност ще опознаете и древната традиция в приготвянето на храната.
„Родопска угодия” имаше за цел да запознае гостите с традиционната родопска храна.
24smolian.com


Share To:

24rodopiavtor

Post A Comment:

0 comments so far,add yours

Съдържанието на 24smolian.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24smolian.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24smolian.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24smolian.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24smolian.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24smolian.comне носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I