Десетки са свободните позиции на пазара на труда в региона в края на юли. Офертите пък отразяват реалностите и отговарят на въпросите с демографския срив и обезлюдяването в област Смолян, които са с едни от най-интензивните темпове в страната.
650 лева е предложението за медицинска сестра в региона. Зареждач на рафтове със стока в супермаркет на родното Черноморие пък ще получава 1100 лева с осигурено настаняване от страна на работодателя. За готвач в Смолянско офертата е от 700 лева на месец. В кухнята на ресторант край Черно море предлаганото възнаграждение е в размер на 1200 лева, плюс бонуси, транспорт, настаняване и осигурена храна.
Продължава набирането на всякакъв персонал по родните морски курорти, като офертите продължават да чакат кандидати в Трудовата борса в Смолян.
В Смолянско пък се търсят от медици до шлосери и шофьори.
Най-примамливите оферти в началото на лятото отново са от чужбина. Търсят се арматуристи, кофражисти, бояджии, оператори на машини, като възнаграждението средно е в размер от 1600 лева. В Топ офертите за работници на трудовия пазар в ЕС към момента са за заварчици и бояджии на корабни корпуси, като предлаганите възнаграждения са 3 200 лева.
24smolian.com


Share To:

24rodopiavtor

Post A Comment:

0 comments so far,add yours

Съдържанието на 24smolian.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24smolian.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24smolian.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24smolian.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24smolian.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24smolian.comне носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I