Средният годишен доход е малко над 9 бона на човек

Смолянчани завъртат 1 827 636 000 лева оборот за бизнеса годишно. В същото време обаче средният годишен доход на трудещите се в региона е малко над 9 000 лева.
Това сочат анализите на база последните данни за област Смолян на Националната статистика.
Произведената продукция на нефинансовите предприятия в региона е в размер на един милиард и 512 123 лева. Чуждестранните преки инвестиции в сектора се увеличават през последните години, като достигат ниво от 82 милиона евро.
Разходите на различните нефинансови предприятия за придобиване на дълготрайни материални активи, включително и закупуване на земя, годишно са в размер на 163 милиона лева, сочат последните данни на статистиката.
Близо 92 на сто от предприятията в област Смолян са с персонал до девет души.
Коефициентът на икономическа активност на населението между 15 и 64 навършени години е 76,8 процента.
24smolian.com


Share To:

24rodopiavtor

Post A Comment:

0 comments so far,add yours

Съдържанието на 24smolian.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24smolian.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24smolian.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24smolian.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24smolian.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24smolian.comне носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I