Зам.-министър уважи годишнината на гимназия „Васил Левски“

Заместник-министърът на образованието и науката инж. Таня Михайлова посети ППМГ “Васил Левски“- Смолян по случай 100-годишния юбилей на училището. Тя бе придружена от началника на Регионалното управление на образованието Мария Семерджиева.
Освен традиционната пита, на входа гостите получиха юбилейна значка с лика на патрона на гимназията Васил Левски. Гости на честването бяха настоящи и бивши директори, учители-ветерани, възпитаници на гимназията, както и настоящи преподаватели от образователни институции в община Смолян.
Директорът на училището Мария Илиева приветства гостите и представи накратко историята на гимназията, чието начало е поставено на 29 януари 1920 г. със заповед на Министерството на народното просвещение за създаването на Райковска смесена гимназия. Мария Илиева благодари за съвместната работа и подкрепата от страна на община Смолян, Регионалното управление на образованието и Министерството на образованието и науката, благодарение на които училището разполага с една от най-модерните спортни зали в страната, както и цялостна реконструкция на сградата. „Благодарение на подкрепата и помощта, която получихме от община Смолян, РУО и министерството, въпреки трудностите в годините назад, днес сме щастливи за тази годишнина и можем да кажем, че сме горди да работим в Профилираната природо-математическа гимназия „Васил Левски“, която е една от най-престижните в Смолян и областта“, заяви Илиева. Тя подчерта, че училището е получило най-много средства по проект "Обновяване и енергийна ефективност на образователна инфраструктура в гр. Смолян“, реализиран с финансовата подкрепа на ОП „Региони в растеж“ 2014-2020 г, по която сградата е изцяло реновирана, изпълнени са дейности за енергийна ефективност, обновено е прилежащото дворно пространство, изграден е изцяло нов физкултурен салон и система за видеонаблюдение, а класните стаи са оборудване с интерактивни дъски. Директорът на гимназията направи на гостите и презентация, подготвена от учениците от клуба по история и краезнание „Обичам България“ в училището, през което за 100 години са преминали и обучени над 8 000 ученици. „Аз съм участникът, който най-често присъства на всички събития, които провеждате, щастлива съм да ви поздравя със 100 - годишния юбилей на гимназията. Постиженията на учители и ученици са много, радвам се, че успяхме да подобрим материалната база, създадени са условия децата да спортуват. Знам, че училището ще постига още нови върхове и ще се развива. Пожелавам на вас и учениците здраве, много успехи и постижения. Аз поддържам пряка връзка с учители и родители, и знам, че когато родителите изпращат децата си при вас са спокойни, а децата се чувстват щастливи и защитени, и ви имат доверие!“, това каза в поздравлението си към учителите и гостите началникът на РУО - Смолян Мария Семерджиева. Тя обяви още, че честванията продължават, като на 18 февруари в новата и модерна спортна зала на гимназията ще се проведе за първи път състезанието „Лъвски скок“, в което участват всички образователни институции от област Смолян, носещи името на Васил Левски. Заместник - министър Таня Михайлова поздрави училището за юбилея, за огромната
работа, която е свършена за модернизиране на сградата и оптимизиране на учебния процес, връчи поздравителен адрес до преподавателите и учениците на гимназията от името на министъра на образованието Красимир Вълчев. „Профилираната природоматематическа гимназия е с безспорен авторитет не само на регионално, но и на национално равнище. Доказват го многобройните успехи на нейните ученици, постигнати през изминалите 100 години на национални и международни олимпиади, състезания и конкурси. Доказва го успешната реализация на възпитаниците й в България и по света“, се казва в поздравителния адрес от министър Вълчев. „Искам да пожелая на учениците да овладеят знанията, осъзнали своя потенциал и възможности. В ППМГ са създадени всички условия за качествена подготовка. Уважаеми учители, продължавайте все така с Вашия професионализъм и благородство да давате на бъдещите поколения увереността и силата, с които да вървят напред!“, пише още в поздравителния адрес на министър Вълчев. За 100-те години от създаването си ППМГ“Васил Левски“- Смолян беше удостоена и с юбилеен плакет от МОН. Специален юбилеен календар и двата тома на книгата за историята на гимназията, написана от инж. Николай Чернев, бяха подарени на министър Красимир Вълчев и зам.-министър Таня Михайлова от ръководството на гимназията. „Историята на едно училище се прави от хората, които са свързани с него. Скъпи ученици, носете училището в сърцето си!“, написа в книгата за пожелания и впечатления зам.-министър Таня Михайлова. Тя разгледа обновената и модернизирана сграда, учебните кабинети по природни и хуманитарни науки, новата спортна зала. „Залата е такава, каквато трябва на всяко едно училище - модерна и с всички условия. Много съм впечатлена, такава зала - към самото училище, признавам лично аз не съм виждала, пожелавам на всяко училище да има такава! Защото тук не само се преподава един предмет в училище, а се създават умения и навици за нашите деца“, сподели след огледа на новото съоръжение зам.-министърът.
24smolian.com
Share To:

24rodopiavtor

Post A Comment:

0 comments so far,add yours

Съдържанието на 24smolian.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24smolian.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24smolian.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24smolian.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24smolian.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24smolian.comне носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I