„Не е честно да прехвърлят отговорността за разрешаването на тази криза на младите хора“, изрече новата „екоикона“ Грета Тунберг. Сякаш някой я е карал да решава каквото и да е. Девойка без образование, сякаш програмирана да изрича разни слова, без дори наченки на необходимите познания по темата…
… да поставим всичко на везните на Европа. Ние Грети няма да създадем, прекалено сме заети със собственото си оцеляване отколкото с програмираните еко идеи на необразовани шведски пикли. Но пък създаваме едни деца, които отрано знаят какво е битка. Които наричат нещата с истинските им имена. За които „негърски крал“ е част от литературно произведение, не расизъм. За които борбата тръгва от училище и после продължава с двойно повече рундове в живота. Те не кибичат по площади и не се оплакват от първа класа в германските железници. Просто защото първа класа не знаят какво е. Един ден, може би, те ще спасят пропадащата в собствената й лицемерна, съскаща, същност Европа…
Целият текст четете в петъчното издание на „Родопи voice“!
И още от темите в новия брой на вестник №1 в региона:

-Грета vs. Шушана – „програмирана лудост“ и битка за оцеляване

-Децата, които дават без да искат: Те не са кресливи екоактивисти, просто садят дръвчета, копаят градинки…

-Обявиха баба Емине за мъртва след 2 460 дни!

-Брак на село, развод в… Лондон!

-4-ма пият, един се друса и… газ!

-Полиглот мори въшките в казан, обучава самарянки

-Обходният път – километър по километър

-Просвета „Алкатрас“ или защо Иван намрази образованието?!

-Забравете за домашно свинско до…, иначе глоби
24smolian.com
Share To:

24rodopiavtor

Post A Comment:

0 comments so far,add yours

Съдържанието на 24smolian.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24smolian.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24smolian.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24smolian.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24smolian.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24smolian.comне носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I