С общо 277 легла за лечение и наблюдение на пациенти с коронавирус в неусложнено състояние разполагат Родопите. Това става ясно от заповед на здравния министър Кирил Ананиев, с която се определят лечебните заведения и съответните структури в тях, които да извършват лечение и наблюдение на пациенти с COVID-19.
В област Смолян леглата са 168.
В МБАЛ „Девин“ те са 40, в МБАЛ“Проф. д-р Асен Шопов“-25, в МБАЛ“Проф. д-р Константин Чилов“-30, в МБАЛ „Д-р Братан Шукеров“-60.
Леглата за пациенти с коронавирус в състояние, изискващо интензивно лечение, са 9. Те са в смолянската болница.
109 са леглата за пациенти в неусложнено състояние в област Кърджали.
В МБАЛ „Ардино“ те са 10, в болницата в Крумовград-11, МБАЛ“Д-р Атанас Дафовски“ разполага общо с 64 легла в три отделения. Болницата в Момчилград с 24
Леглата за пациенти с коронавирус в състояние, изискващо интензивно лечение, са 15. Те са в кърджалийската болница.
24smolian.com


Share To:

24rodopiavtor

Post A Comment:

0 comments so far,add yours

Съдържанието на 24smolian.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24smolian.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24smolian.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24smolian.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24smolian.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24smolian.comне носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I