Апелативният съд отхвърли искането на Ефрем Моллов

Година затвор, но условно, 5000 лева глоба и обществено порицание. Това остава като наказание за Ефрем Моллов заради скандалната му книга „Има ли бъдеще Велика Булгария или защо бе скрита историята на помаците“. Апелативният съд в Пловдив отхвърли иска на смолянчанина за възобновяване на наказателното призводство и отмяна на постановленията на районните и окръжните магистрати в Смолян, с които родопчанинът получи условна присъда с 3-годишен изпитателен срок. Решението на Апелативния съд е окончателно и не подлежи на обжалване.
Припомняме, че Моллов бе осъден заради проповядване на омраза, основана на религиозна основа, в скандалната книга, която издаде.
Според прокуратурата, в нея се е съдържало етническо разграничаване на населението в страната ни на два етноса, следващи две различни религии-българи – християни и българи – помаци, следващи древната вяра в почит на „Единствения Бог“. От държавното обвинение цитират: „продължило векове преследване, терор, гонения, кръстилки, убийства на „братя и сестри от рода на pu mag от страна на българите – християни“; квалификациите, отправяни към българите – християни / човеци – демони, хора – демони, демони – християни, недостойни/ и към изповядваната от тях религия /квалифицирана като заблуждение/; поругаването в книгата на считани от българите за национални ценности и гордост личности и свети места; прокламирането на паралелното съществуване на две държави. В мотивите към съдебните актове правните изводи са обосновани с констатации за наличието в книгата на текстове, според които: „християнството се явява заблуждение“, „създали букви, за да покорят и обсебят с писмо..“, „ Борис с меч наложил смърт, гонения и кръстилки“ и затова е „Гробокопачът на Велика Булгария“; отправени са призиви да не се носи кръст и да не се слагат икони, а да се отправят молитви към „ Единствения и велик Бог“;  посочването, че в страната ни има ясно разграничение между българи – християни и булгари – помаци, а последните векове наред са подложени на гонения, асимилиране, убийства, гаври от българите – християни, още наречени демони – християни; прокламирането на съществуване на две паралелни държави и призив за промяна на името на България във Велика Булгария, с избиране на ръководител на тази държава - хан от рода на pu mag.
24smolian.com


Share To:

24rodopiavtor

Post A Comment:

0 comments so far,add yours

Съдържанието на 24smolian.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24smolian.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24smolian.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24smolian.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24smolian.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24smolian.comне носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I