Един от най-големите инфраструктурни проблеми на Неделино ще бъде решен до следващата пролет. Стартирали са подготвителните дейности за рехабилитация на 9 километра от пътя Неделино-Златоград, както и на 2-километров учстък от Неделино-Ардино, съобщиха от екипа на кмета на родопската община Боян Кехайов. Строителните дейности пък се очаква да приключат през април догодина.
Състоянието на пътните участъци е в много тежко състояние, с множество неравности, дупки и пропадания, без обезопасителни еластични огради, създаващи ежедневни предпоставки от възникване на ПТП.
За проблема нееднократно алармира през годините кметът Боян Кехайов. Той бе запознал с него Областна администрация, народните представители от региона, както и Министерството на регионалното развитие. От трибуната на Народното събрание дори бе отправено питане към ресорния министър Петя Аврамова, която сама констатирала тежкото състояние на пътя. Той бе залегнал и в Програмата за ремонти на Агенция „Пътна инфраструктура“. От екипа на Боян Кехайов изпращаха и нееднократно писма до МРРБ. Благодарение и на съдействието от страна на областния управител Недялко Славов, ремонтните дейности вече стартират.
На рехабилитация подлежат отсечките Бял извор – Падина – Неделино – (Мадан - Златоград) при км 19+992, гр.Неделино, местност „Баряков дол“, както и Бял извор – Падина – Неделино – (Мадан - Златоград) при км 10+500, гр.Неделино.
24smolian.com



Share To:

24rodopiavtor

Post A Comment:

0 comments so far,add yours

Съдържанието на 24smolian.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24smolian.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24smolian.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24smolian.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24smolian.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24smolian.comне носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I