Родопчанин успя да пребори електроразпределително дружество след главозамайваща сметка. Сблъсъкът с компанията обаче може и да продължи…

Къща в Смолян, в която от 10 години никой не живее. Електроподаването спряно, но в един момент… идва сметка от 490,90 лева на собственика на имота. Солидната фактура за потребено електричество влезе в съда в областния град.

Родопчанинът оспори начислената му сума за ток пред районните магистрати. Той посочи, че сградата е необитаема от 10 години. Освен това електроподаването е било преустановено през 2017 година едностранно от компанията доставчик, без да е съставен констативен протокол. В края на м.г. пък е бил подменен и електромера с нов, при което били записани определени показания. В началото на тази година пък пристига и сметката в размер на 490 лева и 90 стотинки, стана ясно в хода на съдебното заседание.

След като разгледа казуса, Районният съд в Смолян установи, че смолянчанинът не дължи нищо. Компанията пък ще трябва да плати направените разноски по делото в размер на 350 лева.

Решението обаче може да бъде обжалвано и на по-горна инстанция.

24smolian.com

Share To:

24rodopiavtor

Post A Comment:

0 comments so far,add yours

Съдържанието на 24smolian.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24smolian.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24smolian.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24smolian.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24smolian.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24smolian.comне носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I