Област Смолян е на осмо място в страната по брой установени случаи на Ковид-19 на глава от населението. Това обяви областният управител Недялко Славов. 729 са установените случаи на коронавирус от началото на извънредното положение, а за последната седмица са 23. Смъртните случаи досега са 37, а излекуваните-638. Активните заразени към момента са 54. От тях 27 са на домашно лечение и 27 са хоспитализираните. 25 от тях са в смолянската болница.
280 са установените случаи на коронавирус от началото на извънредното положение досега в Смолянска община. За последната седмица случаите са 6. Излекуваните са 242, починалите -19, като един от тях е от изминалата седмица. Към момента 7 души са хоспитализирани и 7 са на домашно лечение, съобщи директорът на РЗИ-Смолян д-р Мими Кубатева.
Спрямо 14-дневните показатели, тоест последните две седмици, Смолянска област е на 6-о място според нивото на регистрираната заболеваемост. Наблюдава се завишена заболеваемост на заразените с Ковид-19.
Към момента 16 пациенти се лекуват в смолянската болница, съобщи директорът й д-р Марин Даракчиев. Трима от тях са на интензивно лечение. Към момента няма заразен медицински персонал от лечебното заведение.
Завишен е контролът по извършване на проверки за спазване на противоепидемичните мерки. Извършени са 185 в магазини, учреждения, салони за услуги и градския транспорт. Проверките са с 40 процента повече от миналата седмица, уточни Славов. Съставени са 8 акта за неспазване на мерките. Областният управител посочи, че е изпратил заповед до общините да създадат звена за контрол и веднъж седмично да му се  дава отчет. Има необходимост от засилване на мерките, каза още Славов.
24smolian.com


Share To:

24rodopiavtor

Post A Comment:

0 comments so far,add yours

Съдържанието на 24smolian.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24smolian.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24smolian.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24smolian.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24smolian.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24smolian.comне носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I