Среща с културните дейци от музея, библиотеката и галерията проведоха в Смолян кандидати за народни представители от листата на коалиция ГЕРБ-СДС.

„Обръщаме специално внимание на културата, защото общото ни усилие е да запазим Родопите като център на българщината, на вековната ни култура и всичките ни традиции“, заяви водачът на листата д-р Даниела Дариткова.

По думите й през последните години партия ГЕРБ гради стабилна България, която е в състояние да посрещне всички предизвикателства.

„Ангажиментът, който поехме по отношение на финансовата рамка, категорично сме го изпълнили. В момента България е с най-малка задлъжнялост след Естония в ЕС. Имаме стабилен растеж. Бяхме приети в "чакалнята" на Еврозоната и в Банковия съюз. Всичко това дава основание да бъдем спокойни, че постигнатото няма да ни доведе до някакви сериозни кризи и сътресения, каквито всички помним.“, допълни д-р Дариткова.

Тя отбеляза, че не са малко и инвестициите в сферата на културата.

„Имах щастието в този парламент да бъда неотлъчно до председателя на комисията по култура Вежди Рашидов и зная, че той беше много амбициран да се предприемат мерки за подпомагане на културните дейности. Направи го, но има и още много планове за в бъдеще. Вярвам, че тази добра комуникация, която имате с областна и общинска администрация, води до решаване на проблемите. И това, че ние сме тук, в региона, който представляваме, ще бъде изключително полезно и занапред“, подчерта д-р Дариткова.

Тя представи листата на ГЕРБ-СДС и призова за подкрепа: „Защото сме доказали, че сме хора, които поемат само изпълними ангажименти“.


Екатерина Гаджева – пета в кандидат-депутатската листа, заяви, че дейците на културата са като лакмус на обществото - инициативни, различни, творчески.

„В същото време сте част от администрацията. В този смисъл имаме общи проблеми и общи пътища да ги решаваме“, посочи Гаджева и отбеляза, че заплатите на администрацията бележат повишение.

„Ще продължим да работим заедно с все по-нови и интересни инициативи, с нови техники и технологии, за да предлагаме по-хубав продукт“, допълни Гаджева, която е директор на РИОСВ - Смолян.

„Като представител на СДС силно се надяваме и вярваме, че коалицията с ГЕРБ ще бъде успешна. СДС като най-старата дясна партия, ГЕРБ като най-голямата - още повече, че в момента се забелязва обединение в дясното, за разлика от предишни години. Сега в лявата част на политическия спектър има раздробяване. Горд съм, че съм част от този екип. Надявам се на вашата подкрепа заедно да продължим да развиваме България така, както ГЕРБ в последните години“, изтъкна Иван Кънев, осми в листата.

Работещите в културния комплекс поставиха няколко проблема, най-острият от които е липсата на отоплителна система в трите сгради.

Директорът на Регионалния исторически музей Валентина Василева попита дали има възможност да се осигури по-специално отношение към малките регионални културни организации, за да не се борят в конкурентна среда с тези в големите градове. 

„Забелязах как средствата за компенсиране на щетите от Ковид-кризата се насочват към свободните професии. Много правилно! Обаче сега, след като това е вече свършено, не е ли време вече да се погледне и към тези, макар и държавно делегирани дейности, които отбелязаха сериозен регрес в дейността си“, попита още Василева.

Дариткова пое ангажимент да представи исканията им към министъра на културата и министъра на труда и социалната политика, за да се потърсят възможности за решаването им.

Купуването и продаването на гласове е престъпление!

 

Share To:

24rodopiavtor

Post A Comment:

0 comments so far,add yours

Съдържанието на 24smolian.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24smolian.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24smolian.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24smolian.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24smolian.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24smolian.comне носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I