И пътуващите неслужебно ще могат да преминават през граничният пункт „Маказа - Нимфея“ от понеделник - 19 април, пишат колегите от 24rodopi.com.

Атина отменя от понеделник задължителна карантина за туристи от 31 страни.

В момента преминаването през „Маказа“ е допустимо за товарни автомобили до 3,5 тона, извършващи международен превоз на стоки, с един водач. Той трябва да има QR код, получен не по-късно от 24 часа преди влизането в Гърция. Влизането в България става от 7 до 23 часа.

„Имаме удоволствието да съобщим, че в понеделник, 19 април, се очаква пилотно да се отворят сухопътните граници на Промахон и Нимфея. Отбелязвам, че откриването се отнася до тези, които са били ваксинирани или са имали отрицателен тест, без карантина за жители на страните от Европейския съюз, но също и за пътници от САЩ, Обединеното кралство, Сърбия, Обединените арабски емирства и Израел. Нашето желание е безопасно отваряне и спазване на мерките“, казва регионалният министър на туризма Атанасиос Цонис.

Това са първите крачки преди планираното за 14 май отваряне на страната ни за гости от чужбина, посочват от министерството на туризма в Атина пред изданието.

Припомняме, че преди дни „О хронос“ писа, че ограниченията ще отпаднат още от петък.

Според националната организация за обществено здраве, в Гърция има достатъчно медицински персонал, обучен за работа на границата, за да се правят бързи тестове на преминаващите. Тест за деца до 10 години не се изисква.

Възможно е част от туристите по границата да бъдат тествани именно с бързи тестове.

24smolian.com

Share To:

24rodopi

Post A Comment:

0 comments so far,add yours

Съдържанието на 24smolian.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24smolian.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24smolian.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24smolian.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24smolian.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24smolian.comне носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I