-Аре, маа, ногите ми се надуха. Ай, че ми се пие тука в т`ва!

Тъй крещи един мъж на жена си. В мола. Събота ден. Раб`та няма. Има шопинг. Лечение за душата, джоба, себедоказване и себепоказване. В цялата прелест на съвременните човешки категории. От село в града и обратно. В средата, поочовечени и поомаймунчени. Асорти манталитет, карашък концепции за животосподелянето.

Чудни гледки.

„Хайде, чорапи, прашки, ку*венски гащиии“, дере се възрастна дама, турила шарена забрадка, маршируваща бавно, като на парад, из сергиите на един пазар в града. Държи важни стоки в себе си и ги продава. За крайници и за седалища. Предизвиква усмивки с идеята за маркетинг. Фръцка въздебел задник и се хили, а златният й зъб блести на слънцето. Сергиите от ламарина. Опънати по тях чаршафи за допълнителна козирка. Всякаква музика звучи от продавачите на пиратски дискове. Яко дране във всеобщата какафония.

Така бе дори из големите градове на страната.

После всичко се концентрира в големите търговски центрове. Лъскаво, готино, място за срещи, покупки, ама пак със същите персонажи…

Целият текст четете в петъчното издание на „Родопи voice“!

И още от темите в новия брой на вестник №1 в региона:

-Страшно по селата след „третата ракия“

Той: Като пия, жената крещи!

Тя: Бие ме с метален прът!

-Телефон в гащите и селфи - вериги и самота, гащи и суета

„Гражданите“ по градините, „селяците“ - в моловете

-За евтин банан, човек на маймун става

-Кръчма навъртя по 47 лева глоба за всяка минута работа

-Врагът в леглото

Насилие у дома, търпение, накрая идва – раздяла или… нож

-Епидемията в Родопите: 8657 излекувани, 651 починали

24smolian.com

Share To:

24rodopiavtor

Post A Comment:

0 comments so far,add yours

Съдържанието на 24smolian.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24smolian.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24smolian.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24smolian.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24smolian.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24smolian.comне носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I