Вече са ясни водачите на листи на основните политически играчи в Смолянско.

Мика Зайкова и Александър Вълчев са под №1 и №2 при кандидатите за народни представители на „Има такъв народ“. Партията на Слави Трифонов заложи на личностите, които вече спечелиха одобрението на хората в региона и постигнаха по един мандат в двата предишни вота.

Промяна няма на върха и в листите на ГЕРБ и ДПС. Водачи на двете партии са съответно д-р Даниела Дариткова и Хайри Садъков.

Както 24smolian.com първи писа, листата на БСП ще се води от Емил Хумчев. За първи път социалистите залагат на име от периферията. По този начин подлагат на изпитание традиционализма в нагласите на твърдото ядро на левичарите в региона. Интересно е, че в листата на БСП попада и роднина на кмет от ГЕРБ в областта. Отлично осведомени източници пък посочиха, че всички общински структури, както и областната на БСП, са поискали да няма промяна в листата от предишния вот, като водач бъде Петя Михалевска. Против обаче са били общинският лидер в Смолян Милко Гавазов и Емил Хумчев. В момента дори се вихри скандал на "Позитано"20, където се одобряват предложенията на областните структури в страната. Достигнало се е дори до промени, наложени от Изпълнителното бюро поради желания на членове по места.

До дни ще станат ясни и имената на водачите на ДБ и „Продължаваме промяната“. Слабите резултати от страна на формацията на Христо Иванов в региона, може да се окаже и причина за търсене на име извън региона. На същото може да заложат и бившите министри Кирил Петков и Асен Василев. Доста са спряганите имена за №1 в листата на „Продължаваме промяната“. За да избегнат стигмата „Политическо номадство“ обаче, от ПП е възможно и да обявят силен водач от друг региона на страната.

Както вече писахме, анализите към момента сочат, че ГЕРБ и ДПС са със сигурни мандати в Смолянско. Битката за третия ще бъде между ИТН и ПП, докато десни и леви от ДБ и БСП ще се борят за четвъртия мандат.

24smolian.com

Share To:

24rodopiavtor

Post A Comment:

0 comments so far,add yours

Съдържанието на 24smolian.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24smolian.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24smolian.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24smolian.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24smolian.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24smolian.comне носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I