Служители на Областната дирекция на МВР изнасят беседи по пътна безопасност пред ученици в Смолян. Инициативата е традиционна и се реализира със старта на всяка нова учебна година, тя е и част от мерките, заложени в полицейската акция „Децата тръгват на училище! Да ги пазим на пътя!“.

Беседите се провеждат по график, одобрен от Регионалното управление на образованието в областния град, като са обхванати максимален брой паралелки от всички училищни степени.


Пътните полицаи бяха в ОУ „Проф. Д-р Асен Златаров“ – Смолян, при ученици от  I до VII клас. Пред най – малките възпитаници на училището, полицейски инспектор Стефан Христов от група „Организация на движението, пътен контрол и превантивна дейност“ в ОДМВР-Смолян поднесе в достъпна форма и по интересен начин беседата, като ги учеше как да се движат безопасно и да бъдат внимателни. Разказа им за опасностите на улицата и как да се пазят. Припомни им нагледно правилните места и начините за пресичане на пътното платно при движение. Разясни и предпазните мерки при каране на велосипед, тротинетка и ховърдборд. Пред по-големите ученици беше засегнат въпросът за рисковете от безразсъдното поведение на пътя и управлението на моторни превозни средства от неправоспособни или употребили алкохол или наркотични вещества водачи. Учениците получиха информация и ценни съвети как да се грижат за безопасността си като участници в движението в качеството на пешеходци или пътници.

Децата посрещнаха с радост гостуването на служителите на реда, като задаваха много въпроси и споделяха свои наблюдения. Партньорството между смолянската полиция и училищата в региона в различни превантивни инициативи е традиционно и полезно за формирането на отговорно поведение и дисциплинираност на подрастващите.

24smolian.com

 

Share To:

24rodopiavtor

Post A Comment:

0 comments so far,add yours

Съдържанието на 24smolian.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24smolian.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24smolian.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24smolian.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24smolian.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24smolian.comне носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I