24smolian.com/Общество 

Президентът Румен Радев се скара на служебните министри, че стресират хората. Държавният глава поиска връщане на учениците в клас, признаване на антителата и мерки за хората, които не могат да се ваксинират.

Това се случи по време на срещата на президента с министрите по повод пандемията от COVID-19, разпространението на вируса у нас и последните противоепидемични мерки.

„Cчитaм, чe зaтвaрянeтo нa държaвaтa e крaйнa мяркa и тoвa бeшe причинaтa дa пoдкрeпя прeдлoжeниeтo нa упрaвлявaщитe зa въвeждaнeтo нa зeлeния ceртификaт.

Зa мeн живoтът нa нaрoдa e пo-вaжeн oт избoрния рeзултaт, кoйтo щe пoнeca cъc cмирeниe. Въпрeки виcoкaтa цeнa пoдкрeпих вaшeтo рeшeниe, зaщoтo тo дaвa cвoбoдa нa избoр и ocтaвя икoнoмичecкия живoт oтвoрeн. Нaчинът нa въвeждaнe нa тeзи мeрки търпи ceриoзнa критикa. Нe бeшe дaдeнo дocтaтъчнo врeмe тeзи мeрки дa ce aдaптирaт. Рaзбирaeмo e тoвa дa прeдизвикa cтрec и възмущeниe у хoрaтa”, каза Рaдeв.

 „Предишните управляващи насадиха трайно недоверие към ваксините, които са най-надеждната защита към коронавируса. Ясно беше, че определени партии ще се възползват от ситуацията, ще истеризират, ще спекулират и ще искат вашите оставки“, каза Радев и критикува партиите, че нямат алтернативни решения за справяне с коронавируса.

Той очаквал от министрите идеи как децата безопасно да бъдат върнати в клас. Освен това той поиска от министрите тестовете наистина да бъдат безплатни, а не както хората вече са се оплакали, че за тестове плащат между 15 и 40 лв. Също така призова министрите и за решение за хората, които имат много антитела, но нямат сертификати.

„Очаквам ясен отговор и указания към личните лекари и болниците към хората с различни заболявания, които чуват различни съвети. Все още остава въпроса и за пълноценния контрол върху мерките. Те трябва да бъдат пропорционални и да изключват дискриминация, ваксинирането в никакъв случай не трябва да бъде принудителен акт“, категоричен бе президентът.

„Локдаунът не води до трайно решаване на проблема. Той ще прекъсне епидемичната верига и ще намали болните, но не е трайно решение. подходът, който сме възприели освен, че е щадящ към икономиката и към живота на хората, може да доведе до трайно решение. колкото повече хора се ваксинират, толкова по-голяма е вероятността да се стигне до по-голям брой на заразените намалява. Държавите в Европа вече дори премахват носенето на маски“, заяви здравният министър Стойчо Кацаров./24rodopi

 

Share To:

24rodopi

Post A Comment:

0 comments so far,add yours

Съдържанието на 24smolian.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24smolian.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24smolian.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24smolian.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24smolian.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24smolian.comне носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I