Всички договори по ин хаус поръчки в област Смолян са обект на проверка. Ако се открият нарушения, те ще бъдат прекратени и възложени наново, потвърди новината на 24smolian.com отпреди дни областният управител Емил Хумчев.

Както 24smolian.com първи писа, единствената пътна отсечка в региона, която е готова с проектиране и предстои да се ремонтира, е пътят Смолян – Рудозем. Притеснения има за изпълнението на проектите за отсечките Средногорци-Рудозем и Баните-Соколовци, където през миналата година са направени ремонтни дейности. За свлачището на главния път Смолян-Мадан, при с. Тикале, областният управител заяви, че все още чака отговор от АПИ.

„Първото, което направих, когато  встъпих в длъжност, бе да поискам пълна информация за това какво е направено за това свлачище. Този обект е възложен на „Автомагистрали“, те от своя страна го възлагат на друга фирма, има извършено проектиране. Направиха се промени в Автомагистрали и в АПИ и все още нямаме отговор на този въпрос. Ще настояваме, заедно с народните представители от региона, да се играят нови процедури по най-бързия начин, защото вече четвърта година свлачището възпрепятства преминаването на много голям брой наши съграждани“, каза Хумчев.

В близките дни се очаква да се проведе първото заседание на Междуведомствената комисия по бедствия и аварии. На него се очаква да бъдат одобрени средства за възстановяване на пътя към с. Триград. Уверенията от строителя са, че за 30 дни при хубаво време, ще изпълни ремонта. Асфалтът там виси във въздуха, трудно се преминава, подготвяме алтернативен път към селата с ЮЦДП. Имаме уверението, че той скоро ще бъде готов“, обясни Емил Хумчев.

24smolian.com

 

Share To:

24rodopiavtor

Post A Comment:

0 comments so far,add yours

Съдържанието на 24smolian.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24smolian.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24smolian.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24smolian.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24smolian.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24smolian.comне носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I