24smolian.com/Общество/Регион

Редовна пътническа линия Бурса – Пловдив ще бъде пусната от Летище "Пловдив" до края на годината.

Това стана ясно по време на заседание на Управителния съвет на Фонда за развитие на авиобазата, съобщиха от пресцентъра на община Пловдив.

Председателят на Съвета на директорите на летището Дойчин Ангелов представи доклад за дейността на дружеството. Кметът Здравко Димитров припомни, че редовните линии са обсъждани вече с представители на турската страна. За завършване на преговорите представители на летището пътуват за Анкара, за да се срещнат с президента на една от известните турски авиокомпании, директора на гражданското въздухоплаване и министъра на транспорта на южната ни съседка. Подкрепа и съдействие по темата има и от посланика ни в Република Турция Ангел Чолаков

От Фонда за развитие на летището очакват до края есента към тях да се присъединят и още общини. Вече са водени разговори с кметовете на Пазарджик, Велинград, Кърджали, Смолян, Асеновград и Карлово. Освен български хотелиери желание да се включат са изразили и едни от най-големите организации на бизнесмени и индустриалци в Бурса – Румелисиад, Балкантюрсиад, също и Търговско-промишлената палата и община Бурса, каза Ангелов.

Предстои Община Пловдив да обяви обществена поръчка за избор на превозвач за редовна автобусна линия от Пловдив до летището.

 

Share To:

24rodopiavtor

Post A Comment:

0 comments so far,add yours

Съдържанието на 24smolian.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24smolian.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24smolian.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24smolian.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24smolian.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24smolian.comне носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I