24smolian.com/Общество

Температури от минус 12 до плюс 20 градуса през февруари прогнозират от Националния институт по метеорология и хидрология.

Най-ниските стойности през февруари ще бъдат предимно между минус 12 и минус 7 градуса, а най-високите между 15 и 20 градуса.
Тази година се очаква средната месечна температура да бъде около нормата, която в Северна България и по високите полета е от 1 до 3 градуса, в Южна България и по Черноморието между 3 и 6 градуса, а в планините между минус 8 и минус 4 градуса.
През първото десетдневие, в по-голямата част от страната, температурите ще бъдат близки и малко по-ниски от обичайните за периода. Облачността ще е често значителна и на места ще има валежи: в северозападната половина от сняг, а в югоизточната – от дъжд, преминаващ в сняг.
През второто десетдневие температурите относително ще се повишат. Вероятност за валежи и от дъжд, и от сняг има през периода 14-17-и, но вероятността да се задържа снежна покривка е малка. През последната седмица от месеца температурите ще бъдат близки до обичайните. Вероятност за валежи има около 21-и, 25-и и в края на месеца, когато през страната ще преминават атмосферни смущения и ще настъпва относително понижение на температурите.
Месечната сума на валежите ще бъде около и над нормата, която за по-голямата част от страната е между 30 и 50 литра на квадратен метър, а в планините и Рило-Родопската област между 60 и 80 литра на квадратен метър. 

Снимка: 24smolian.com
Share To:

24rodopi

Post A Comment:

0 comments so far,add yours

Съдържанието на 24smolian.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24smolian.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24smolian.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24smolian.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24smolian.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24smolian.comне носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I