24smolian.com/Общество

Традиционно ниски нива на престъпност и висок процент разкриваемост на извършителите на криминални престъпление отчете Областната дирекция на МВР в Смолян за работата си през м.г.

В присъствието на министъра на вътрешните работи Иван Демерджиев бяха отчетени резултатите от работата в борбата с престъпността и осигуряване на добър обществен ред на територията на областта.

През 2022 г. статистическите данни отново отчитат ниска криминална престъпност на територията обслужвана от ОДМВР – Смолян – едва 0,7% от регистрираните в страната криминални престъпления, които съотнесени към 100 хил. от населението са 498 престъпления при 1049 средно за страната. Криминалната активност на населението в областта е сред най-ниските за страната. 

Като цяло регистрираните криминални престъпления бележат увеличение с 10,2%  в сравнение с 2021 г. В структурата на криминалната престъпност доминиращи са общоопасните престъпления, което се превръща в устойчива тенденция през последните 7 години.

Регистрираните икономически престъпления бележат намаление с 13%.

ОДМВР – Смолян отново се нарежда в челните места с разкрити 64,7% от общия брой регистрирани престъпления при средна за страната разкриваемост от 51,6%. С най-висока разкриваемост е РУ – Девин – 74,2%, а с най-ниска РУ – Смолян – 57,7 %.

Като извършители на престъпления са уличени 302 лица.

Share To:

24rodopiavtor

Post A Comment:

0 comments so far,add yours

Съдържанието на 24smolian.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24smolian.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24smolian.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24smolian.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24smolian.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24smolian.comне носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I