24smolian.com/Регион

Пътна полиция провежда специализирана операция за установяване на водачи, управляващи МПС, на които е ограничена видимостта и/или намалена прозрачността на стъклата, съобщиха от Областната дирекция на МВР.

Според разпоредбите в Закона за движение на пътищата се забранява ограничаване на видимостта през челното стъкло и през страничните стъкла на автомобила, осигуряващи видимостта на водача към пътя, както и намаляване на прозрачността им. Забранено е намаляването на видимостта на предното и страничните стъкла, чрез поставяне на тъмно фолио (различна от фабричното потъмняване).

За изминалия месец, на територията на областта, са санкционирани 33 водача с подобни превозни средства. Съставени са 27 акта и 6 наложени глоби с фиш. За същия период са наложени 8 принудителни административни мерки - спиране от движение на МПС. Тази принудителна мярка се налага на собственици на МПС, които не са отстранили посочената неизправност, непосредствено след установяване на нарушението.

 

Share To:

24rodopiavtor

Post A Comment:

0 comments so far,add yours

Съдържанието на 24smolian.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24smolian.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24smolian.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24smolian.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24smolian.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24smolian.comне носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I