Подсигурено е достатъчно количество  кръв за 20-годишната студентка Боряна Макакова. Дарено е повече, отколкото е необходимо. Добрата новина е, че момичето е в съзнание и говори. Това заяви за 24smolian.com завеждащият отделението по Трансфузионна хематология в Смолянската болница д-р Васил Френкев. В сряда  24 души са дарили кръв, а днес, четвъртък, до 14.00 часа - още 6 души.  Прави впечатление, че болшинството от включилите се в благородната кауза са млади хора от Смолян, Мадан и Рудозем на възраст от 21 до 25 години. Над 15 души пък даряват за първи път кръв. Този факт показва, че младите хора откликват веднага, когато трябва да се помогне на млад човек, коментира д-р Френкев.
Известно неудобство е създал фактът, че кръводарителската акция не е била предварително съгласувана с кръвния център, но сме доволни, че хората се отзоваха   да помогнат на младото момиче, коментира още д-р Френкев.
Приятели на 20-годишната студентка,  която падна от 4-я етаж на жилищен блок на новия център в Смолян, организираха  кръводарителска кампания чрез Фейсбук.  Боряна беше настанена в интензивното отделение на болницата с тежка комбинирана травма, контузия на белия дроб, счупване на таза и мозъчен оток. Момичето беше намерено  в тревните площи пред блока. Тя е била в безсъзнание, когато е транспортирана в Смолянската болница. Според основната версия на разследващите момичето е направило  опит за  самоубийство. 20- годишната Боряна  е студентка във филиала на Пловдивския университет в областния град. Тя живее с майка си, която е инвалид. 
На снимката: Д-р Френкев
Share To:

24rodopi

Post A Comment:

6 comments so far,Add yours

  1. Браво, вие сте достойни хора! Родопите раждат истински човеци. ПОКЛОН!

    ОтговорИзтриване
  2. Добре де,тя иска да се самоубива,те я спасяват.

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Abe maloumnik,ako ima6 edin den dete i e ispadnalo v su6toto sastoqnie,nqma da te interesuva dali e padnala ili iskala da se samoubie,ami 6te napravi6 vsi4ko za da q spasi6!Ei takiva nedorazviti sa6testva kato teb oba4e nqma kak da go razberat!

      Изтриване
  3. Не си прав/а, 20.17, това е младо момиче, сто на сто нещо я е провокирало да го направи и тя без да мисли много е посегнала на живота си, но това ще й урок за цял живот. Сега е момента да й се помогне, а не да се пишат глупости.

    ОтговорИзтриване
  4. Не се ядосвай, остави го да си мисли, че е много умен.

    ОтговорИзтриване
  5. Kato ne poznavate momi4eto ne govorete!!!!!!!!!!!!

    ОтговорИзтриване

Съдържанието на 24smolian.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24smolian.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24smolian.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24smolian.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24smolian.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24smolian.comне носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I