24smolian.com/Общество

Поредното издание на традиционния Риболовен фест на река Арда при Дяволския мост събра над 50 участници от София, Пловдив, Смолян, Асеновград, Кърджали, Момчилград, Крумовград и Ардино.

Състезанието се проведе под патронажа на кмета на община Ардино инж. Изет Шабан. Участниците бяха разпределени в три възрастови групи – деца и юноши, жени и мъже. След тричасова надпревара на първо място при мъжете се класира Венцислав Костадинов от Смолян. 36-годишният смолянчанин бе над всички в улова на речна риба. На въдицата си той закачи 1.515 кг. На второ място се класира Любомир Димитров, който извади 0.560 кг риба от водите на река Арда, а трети е Севгин Якубов  с 0,380 кг, и двамата от Ардино.

„За трети път участвам в състезанието. През 2021 година отново бях победител. Имах късмет при жребия и ми се падна хубав сектор. Използвах за стръв френско хлебче и успях да уловя над 1,500 кг риба от вида скобар. Поздравявам организаторите на състезанието за перфектните условия“, заяви победителят от Смолян.

Първенец при жените е Светла Мавриду от София.

Наградата за „Най-голяма уловена риба получи Венцислав Костадинов. 8-годишният Каан Чобанов от Ардино получи приза за  „карък“ на състезанието.

Кметът на община Ардино инж. Изет Шабан благодари на всички участници в състезанието. Пожела им здраве и много бъдещи успехи.

Присъстващите на риболовния фест бяха запознати с Програмата за „Дните на Ардино 2023“, които ще се проведат от 7 до 13 август. В рамките на „Дните на Ардино“ предстои откриването на Музей на тютюна, дигитално-иновативно представяне на Старата барутчийница, както и изграждане на наблюдателен пункт (кът за отдих) за туристите на уникалните меандри на река Арда, които се намират на южния склон на яз. „Кърджали” по пътя между селата Рибарци и Стар Читак.

Гюнер ШЮКРИ

Share To:

24rodopiavtor

Post A Comment:

0 comments so far,add yours

Съдържанието на 24smolian.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24smolian.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24smolian.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24smolian.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24smolian.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24smolian.comне носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I