В Смолян се представи проект за Подобряване на управлението на човешките ресурси и повишаване капацитета на служителите на областните администрации от Южен централен район. Водеща организация е Областна администрация – Смолян, а партньори областните администрации в Пловдив, Пазарджик, Кърджали и Хасково. Международен партньор е Образователен център ESU-Падуа към Областна администрация Венето, Италия. Общата цел, към която е насочен проектът, е подобряване на управлението на човешките ресурси и повишаване на капацитета на служителите в областните администрации от ЮЦР. За изпълнение на тази цел ще се извърши проучване и оценка на нуждите на персонала за подобряване на капацитета и уменията им. Ще се анализира ефектът от прилагане на секторни политики. Предвидени са дейности за изграждане на капацитет чрез организиране на специализирани обучения за целевите групи, както и стажове и обмяна на опит между партньорите. Ще се проучат и приложат добри практики от чуждестранния партньор. Специфичните цели, които проектът трябва да постигне са с акцент управлението на човешките ресурси, а именно: Да се повишат знанията и уменията на кадрите, заети в държавната администрация; Да се подобрят координацията и взаимодействието на областно, регионално и транснационално ниво при прилагането на политики в областта на управлението на човешките ресурси; Да се проучат, обменят, откроят и разпространят добри практики и опит за ефективно и ефикасно прилагане на политики в областта на човешките ресурси; Да се повиши възможността на държавната администрация на различните нива да инициира и упражнява специфична регионална политика, според местните потребности. Всичките 5 областни администрации от ЮЦР имат стабилно установена практика на активно взаимодействие както помежду си, според териториалната си принадлежност и нормативните изисквания, така и с териториалните структури, ангажирани с работа по прилагане на политики в областта на управлението на човешките ресурси.

Share To:

24rodopi

Post A Comment:

1 comments so far,Add yours

  1. Няма никаква полза от подобни проекти. Служителите си обикалят по семинарчета и екскурзийки в ЕС. Същевременно ги няма по работните си места докато са в чужбина. Ефекта за хората-разкатаване и размотаване.

    ОтговорИзтриване

Съдържанието на 24smolian.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24smolian.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24smolian.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24smolian.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24smolian.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24smolian.comне носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I