Жителите на област Смолян дадоха път на доброто, като подкрепиха каузата „Искам бебе" с 3216 лева за нуждаещите се от лечение двойки с репродуктивни проблеми. Средствата бяха събрани от благотворителния спектакъл „Йерма" и благотворителния базар, организирани от Фондация „Искам бебе" с подкрепата на община Смолян и под егидата на областния управител Недялко Славов.
„Идеята за този спектакъл е от близо година, но сега намерихме свободни дати, за да го реализираме. Радвам се, че се падна точно преди светлия Християнски празник Великден. Искам да изкажа своите благодарности към актьорския екип - Стойка Стефанова, Филип Гуляшки, Симеон Гълъбов, че се съгласиха да го представят в Смолян, благодаря им за добрата актьорска игра. Благодаря на всички, които присъстваха в залата, на екипа на Фондация „Искам бебе" за ежедневните усилия и желанието, посветени на това благородно дело, на всички, които по един или друг начин подкрепят морално и материално тази кауза. Средствата, които се събират от билети, благотворителния базар и дарения са изцяло за каузата в подкрепа на двойки с репродуктивни проблеми, които се нуждаят както от много вяра и подкрепа, така и от съпричастност, които, надявам се, че им дарихме. Благодарение на усилията, до момента в област Смолян три двойки се радват на щастието да имат свое дете. Тези резултати ни стимулират да подкрепяме каузата още по-отговорно", каза областният управител Недялко Славов.
Регионалният представител на Фондация „Искам бебе" Мария Карамихалева сподели:  „Областна администрация Смолян за втора поредна година е съпричастна към тази кауза. Искам да подчертая, че г-н Славов сам ме потърси и изяви желание да ни помага и го прави на сто процента". Тя изрази своите благодарности към Стойка Стефанова и целия актьорски екип, които даряват цялата сума от събраните приходи при продажба на поканите. „За две години, с наша помощ, финансова, емоционална и информационна, имаме родени три бебенца в региона и се надяваме отсега да подпомогнем още двойки да се сдобият с рожби. Имаме и общински фонд, който отпусна 5000 за годината, сега стартира първия прием. Надявам се и от там да имаме още новородени", допълни Карамихалева.
„Средствата, които сега се събират, са за съпътстващи процедури, които не ги покриват общинския и националния фонд, а тези средства са много необходими", допълни Славов.
„Много семейства се срамуват да признаят, че имат репродуктивни проблеми, поради което не търсят помощ", отбеляза Мария Карамихалева като сподели, че и тя е минала по трудния път и след седемгодишни усилия се е сдобила със своя рожба. Затова иска да помага на други двойки и да им вдъхне увереност, че няма нищо срамно да споделят, че имат репродуктивни проблеми и да потърсят помощ.
24smolian.com

Share To:

24rodopi

Post A Comment:

0 comments so far,add yours

Съдържанието на 24smolian.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24smolian.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24smolian.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24smolian.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24smolian.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24smolian.comне носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I