www.24smolian.com

Прокуратурата пое трима от задържаните с наркотици

понеделник, 25 април 2016 г.0 коментара

Районна прокуратура-Смолян наблюдава две бързи производства и едно незабавно производство за притежание на марихуана, съобщиха от Апелативната прокуратура в Пловдив.
На 23 април 2016 г. са били образувани бързи производства срещу И.Т., на 18 г. от гр. Смолян, и срещу Д.Б., на 19 г. от гр. Смолян, за това, че на същата дата са държали високорискови наркотични вещества без надлежното разрешение - марихуана, за което са привлечени като обвиняеми. Разследването по двете бързи производства ще приключи в законния седемдневен срок. В единия от случаите се проверява версията за евентуално съхраняване на наркотиците с цел тяхното разпространение. В случай, че се съберат доказателства за това, делото ще бъде изпратено по компетентност до Окръжна прокуратура-Смолян.
 На 24 април 2016 г.  е образувано незабавно производство срещу И.Д., на 20 г. от гр. Смолян, за държане на високорискови наркотични вещества без надлежното разрешение – престъпление по чл. 354а ал. 3 точка 1 от Наказателния кодекс, което също е под наблюдението на Районна прокуратура-Смолян. При личен обиск и при претърсване  в дома на  И.Д. са били иззети 8 грама марихуана. Той е задържан за 24 часа по Закона за МВР. Предстои И.Д. да бъде привлечен като обвиняем по чл. 354а ал. 3 т. 1 от Наказателния кодекс и с постановление на наблюдаващия прокурор да му бъде наложен арест за срок от 72 часа. Срещу него се води и друго наказателно производство за държане на наркотици. Същият е осъждан през 2015 г. на условно наказание лишаване от свобода за кражба и настоящото му деяние е извършено в изпитателния срок.
"Работата по подобен род дела – за държане на наркотици, ще бъде приоритетна за Районна прокуратура-Смолян и се надявам, че тези три случая ще са началото на поредица разкрити подобни престъпления", коментира Георги Кърпаров, районен прокурор на Смолян.
24smolian.com

Изпрати :

Публикуване на коментар

Редакцията не носи отговорност за съдържанието на коментарите. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I

 
24 СМОЛЯН