www.24smolian.com

50 холандци се хванаха на хорото в Мадан

вторник, 31 май 2016 г.0 коментара

Близо 50 хороиграчи от различни градове на Холандия гостуваха в Мадан за първи път. Поводът за тяхната визита е интересът им към фолклора в Родопите и в частност- Мадан. Те бяха сърдечно посрещнати от секретаря на общината Бисер Минчев, който накратко ги запозна с историята, бита и културата на маданчани.
От своя страна гостите споделиха, че са посетили безброй страни и градове, но за първи път са в Родопите и за първи път в Мадан, но това, което виждат ще остане завинаги като неповторим спомен и място, на което винаги ще искат да се върнат.
Природата, гостоприемството на хората, чистотата и топлотата, която лъха отвсякъде са ключовите елементи, които правят Мадан неповторим.
Веднага след официалната част, гостите се отправиха към зала"Родопски кристал", където останаха възхитени от неповторимата гледка на автентичните експонати, изваяни от ръцете на природата.
След това се отправиха към площада в центъра на града, където се потопиха в ритъма на родопските хора и музика. Гостите успяха да чуят и видят изпълненията на самодейците от НЧ"Иван Вазов-1999" и да се насладят на кръшните стъпки на ТК „Родопски кристал", като почти всички бързо научиха стъпките и така гости и домакини се хванаха на общо вито хоро.
24smolian.com


Изпрати :

Публикуване на коментар

Редакцията не носи отговорност за съдържанието на коментарите. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I

 
24 СМОЛЯН