www.24smolian.com

Фенери в музея ще разказват за живота на Кирил и Методий

сряда, 11 май 2016 г.0 коментара

Регионалният исторически музей „Стою Шишков" в Смолян организира разнообразна програма по повод Международния ден на музеите-18 май, съобщиха от РИМ. Тя стартира с изложбата „Върви народе възродени" към познание, духовно съвършенство, европейско единение", експонирана в залите на музея. В нея се проследява делото на светите братя Кирил и Методий и историята на тяхното почитане сред българите от Възраждането до съвременността. Акцент в изложбата са колекция от фенери, облепени с архивни снимки от различни краища на България, показващи училищни събития и шествия на ученици.
В дните 11, 12 и 13 май от 14.00 ч., в залите на музея ще се организират ателиета за изработване на фенери, съпътстващи изложбата. Целта на организираните ателиета е да представят отделни моменти от живота и делото на светите братя. Под ръководството на музейните експерти участниците ще се опитат да изработят фенери, посветени на 24 май – Ден на българската просвета и култура и на славянската писменост.
Материалите за работа са осигурени от музея, а изработените от участниците фенери ще обогатят музейната изложба, която ще може да се посети до 25 май.
24smolian.com
Изпрати :

Публикуване на коментар

Редакцията не носи отговорност за съдържанието на коментарите. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I

 
24 СМОЛЯН