www.24smolian.com

Смолян с нов посланик на родопската култура

събота, 14 май 2016 г.0 коментара

Заместник-областните управители Андриян Петров и Тодор Бозуков се срещнаха с председателя на Съюза на народните читалища Николай Дойнов и председателя на НЧ „Кирил Маджаров – 1866" доц.Христо Гиневски, за да обсъдят съвместно сътрудничество с цел развитие на читалищното дело и обогатяване на културния живот в област Смолян.
„Вие сте си една напълно самостоятелна културна институция, не само като град, но и като общество. Невероятно чист духовен град", сподели своите впечатления за Смолян  Николай Дойнов, като изрази своето възхищение към родопския дух и желание да съдейства за развитието на културата в региона.
Заместник-областният управител Андриян Петров запозна госта с политиката на Областната управа в тази сфера, разказа му за идеите и целите, които си поставят областният управител и той, като отговарящ за ресора. Представи му функцията и основната цел на учредения наскоро Областен съвет за култура, както и идеята за създаването на Регионален културен център. „За нас ще бъде огромна чест да Ви включим в Съвета на посланиците на добра воля към Областният съвет за култура", заяви Петров.
Председателят на Съюза на читалищата в България поздрави областната управа за добрите идеи, като прие безусловно да стане посланик на Родопската култура и изрази своята пълна подкрепа за създаването на Регионален културен център.
24smolian.com
Изпрати :

Публикуване на коментар

Редакцията не носи отговорност за съдържанието на коментарите. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I

 
24 СМОЛЯН