www.24smolian.com

Владимир Уручев: Планинските райони са двигател на „зелен“ и устойчив растеж на ЕС

сряда, 11 май 2016 г.1коментара

„Планинските райони са двигател на „зелен" и устойчив растеж в ЕС". Това заяви евродепутатът Владимир Уручев, след като Европейският парламент одобри Резолюция относно политиката на сближаване в планинските райони на ЕС, с която настоява за изготвяне на програма на ЕС за планинските райони като основа за бъдеща Европейска стратегия за дългосрочното им развитие. Планините покриват значителна част от територията на ЕС (около 30%) и са в основата на опазване на биологичното разнообразие и борбата с измененията на климата.
Евродепутатът Владимир Уручев приветства текста на резолюцията, обръщайки внимание че планинските райони могат да се превърнат в двигател на "зелен" и устойчив растеж чрез развитие на биоикономика, основана върху земеделието, горското стопанство, възобновяемата енергия, туризма и занаятите. Той подчерта, че реализирането на този потенциал изисква координиран подход по отношение на планинските райони между различните политики и програми на ЕС с цел осигуряване на физическа и цифрова достъпност и инфраструктура, достъп до образование, социални услуги, здравеопазване, развитие на многофункционално земеделие и др.
Уручев изрази удовлетворението си, че резолюцията обхваща предложенията на Комисията по земеделие и развитие на селските райони (АГРИ) за "възраждане" на планинските райони чрез подкрепа по линия на ОСП за развитие на планинското земеделие и животновъдство, в т.ч. планинско млекопроизводство. "Утвърждаването на термина за качество "планински продукт", подкрепата на проекти за агротуризъм и занаятчийски дейности, както и специализираното обучение в тези области, също ще допринесе за запазване идентичността и културното наследство в планинските райони", отбеляза в заключение Уручев.
24smolian.com

Изпрати :

+ коментара + 1 коментара

Анонимен
12 май 2016 г., 6:45

Този човечец знае ли за какво се бори?

Публикуване на коментар

Съдържанието на 24smolian.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24smolian.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24smolian.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24smolian.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24smolian.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24smolian.comне носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I

 
24 СМОЛЯН