Сметната палата завери без резерви Годишния финансов отчет на община Смолян за 2015 г. „Финансовият отчет дава вярна и честна представа за финансовото състояние и имуществото на община Смолян към 31 декември 2015 г., в съответствие с приложимата обща рамка за финансово отчитане", се казва в Независимото одитно становище. То е изготвено на основание чл.54 , ал.8 от закона за Сметната палата и отразява резултатите от извършения финансов одит на годишния финансов отчет за 2015 г. на община Смолян. Резултатите от извършената проверка предоставят достатъчна и подходяща база за изразеното одитно становище. То е подписано от зам.-председателя на Сметната палата Тошко Тодоров.
„За поредна година община Смолян е с изрядни финансови показатели. За първи път от 10 години насам, Сметната палата го завери без резерви и препоръки през 2013 г. 
Това се дължи на въведената още от началото на първия мандат на кмета Николай Мелемов пълна оптимизация на разходите – като се започне от канцеларски материали, разходи за консумативи,ел.енергия, командировки и др. Регулярно се плащат фактурираните задължения месец за месец. Оптимизацията, финансовият контрол и финансовата дисциплина, наложена в община Смолян дават своите положителни резултати", коментира зам.-кметът по финансите Венера Аръчкова.  Тя посочи, че този резултат  е дело на цялото ръководство на община Смолян.
24smolian.com 
Share To:

24rodopi

Post A Comment:

1 comments so far,Add yours

Съдържанието на 24smolian.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24smolian.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24smolian.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24smolian.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24smolian.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24smolian.comне носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I