www.24smolian.com

Наркоплантацията в Полк. Серафимово-за „нуждите” на британския събор?

четвъртък, 19 май 2016 г.2коментара

Повдигнаха обвинение срещу „фермера" със 70 растения канабис

Вече има повдигнато обвинение срещу наркоплантатора в Полковник Серафимово.
Припомняме, че при мащабна полицейска операция в края на март т.г. антимафиотите откриха оборудвана плантация за дрога в къщата на Милко М. Полицаите се натъкнаха на 70 растения от рода на канабиса. Окръжният прокурор на Смолян Тодор Деянов съобщи за 24smolian.com, че е иззета 840 грама марихуана, която е с много високо качество.   
32-годишният Милко е жител на град Севлиево. От близо година обаче се преместил да живее сам в къщата на дядо си в Полк. Серафимово. „Усмихнат, дружелюбен човек. Не се набиваше на очи. Нямало е конфликти между него и други жители. Кой да предположи, че всъщност е дошъл, за да отглежда дрога?", споделиха пред репортер на 24smolian.com местни жители. Иначе официално Милко се занимавал с продажба на обувки втора употреба от Англия.
При същата спецакция през март бяха претърсени  и къщите на две британски семейства, които от години живеят в Полковник Серафимово. От домовете им бяха иззети общо 80 гр. марихуана. Срещу единия британец  предстои да бъде повдигнато обвинение за държане на наркотици , а за откритата дрога в дома на британска гражданка ще бъде повдигнато обвинение срещу неизвестен извършител, посочи още Деянов. Поради разследването не бяха оповестени други подробности.
 Хората от селото посочиха, че синовете на заселниците от едното семейство са сред организаторите на английския събор, който се провежда всяко лято в Полковник Серафимово. Местните предполагат, че именно там е щял да бъде пазарът за дрогата. По време на събора се виждали облаци от дим и се усещала странна миризма, особено вечер.
Станалият традиционен вече „английски събор" се провежда през юли. На него се събират стотици чужденци. За тридневния британски фест на поляните над селото се издига цяло градче, което посреща гостите за купона с много музика и алкохол, а изглежда и с марихуана, подозират в селото.
Местните предполагат, че има връзка при пласирането на дрогата между Милко и британските семейства.
Към момента в Полковник Серафимово живеят около 200 души. През лятото обаче техният брой се утроява, сподели кметът Христо Мусорлиев. Около 20 британски семейства притежават къщи в селото и прекарват летните месеци в Полковник Серафимово. В момента там постоянно живеят около 4 фамилии.
24smolian.com

Изпрати :

+ коментара + 2 коментара

Анонимен
20 май 2016 г., 8:31

а за откритата дрога в дома на британска гражданка ще бъде повдигнато обвинение срещу неизвестен извършител.....ХАХАХА,като на тиквата хванатата контрабанда,с която не спира да се хвали,а контрабандисти хванати няма!!

Анонимен
20 май 2016 г., 9:00

На всички е ясно защо тези нехранимайковци ще си дигнат трътлестите задници от остров да дойдат на континента

Публикуване на коментар

Редакцията не носи отговорност за съдържанието на коментарите. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I

 
24 СМОЛЯН