www.24smolian.com

Страсти на село: 2 500 лева след побой и закана „Теб ще те убивам!“

петък, 10 юни 2016 г.0 коментара

2 500 лева обезщетение ще трябва да плати мъж от Девинско за нанесен побой над свой съселянин. В.К. се нахвърлил с юмруци и успял да причини телесни повреди на опонента си, изразяващи се в контузии на главата, лицето лявата очна ябълка, носа, травматичен оток по клепачите и сътресение на мозъка.
Екшънът се разиграл преди малко повече от година. З.Л. се прибирал от нивата си, където заедно с двама свои съселяни събирал сено. Мъжът водил с поводи два коня към дома си. Пред вратата му обаче го пресрещнал В.К. с думите „Теб ще те убивам. Чакам те от една година". Последвал фул контакт, а двамата свидетели се принудили да се намесят, за да спасят от канонадата от удари падналия по гръб и окървавен родопчанин. На следващият ден мъжът заминал за Пловдив на лечение.
Потърпевшият поиска 10 000 лева обезщетение за нанесените неимуществени щети. Съдът обаче уважи иска до размер от 2 500 лева. Окръжните магистрати в Смолян отмениха наложената пробация на побойника, заменяйки я с глоба в размер на 1 500 лева.
24smolian.com
Изпрати :

Публикуване на коментар

Редакцията не носи отговорност за съдържанието на коментарите. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I

 
24 СМОЛЯН